Nieuwsarchief

Vrachtwagen uitgebrand na klapband op de afrit van de A28 bij Wezep

Een vrachtwagen is zaterdagmiddag volledig uitgebrand op de afrit van de A28 bij Wezep. De brand ontstond rond vijf voor half vier na een klapband die de vrachtwagen kreeg vlak voor de afrit op de rijbaan richting Zwolle. De vrachtwagenchauffeur kon zijn combinatie nog op de weg houden en parkeerde deze op de vluchtstrook van de afrit. De brandweer werd gebeld. Ondertussen kwam een buurtbewoner helpen om twee trekkers van de trailer te halen. De buurtbewoners hoorde de klapband en zag vervolgens de vrachtwagen licht rokend op de vluchtstrook staan. Hij is de vrachtwagenchauffeur direct gaan helpen.

De brand in de vrachtwagen ontwikkelde zich razendsnel. Binnen enkele minuten stond de hele cabine in lichterlaaie en verspreide het vuur zich verder naar achteren. Omdat de brand gemeld was op de A28 vlak voor afrit Wezep, werd de brandweer van Elburg opgeroepen. Ook de tankwagen van brandweer Oldebroek werd opgeroepen. Een verkeersregelaar die met collega's iets verderop bij de verkeerslichten stond is naar de afrit gegaan om het verkeer bij de brandende vrachtwagen weg te houden. Even later sloten de politie en Rijkswaterstaat de afrit af.

De brandweer van Elburg had de brand snel onder controle. De vrachtwagen is volledig uitgebrand, de trailer kon wel behouden blijven. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen te bergen. De vrachtwagen lekte onder andere ook diesel, met behulp van een pomp werd de dieseltank leeggepompt door Stouwdam. De aannemer maakte ondertussen handig gebruik van de afsluiting van de afrit en heeft snoeiwerkzaamheden verricht die eigenlijk voor een andere datum gepland stond.


Locatie Reageren 3.460x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Automobilist botst tegen lantaarnpaal op de Stationsweg in Wezep
Politie zoekt automobilist die verkeersregelaar opzettelijk aanreed N308 Zuiderzeestraatweg Wezep
Foto's wegwerkzaamheden N308 Zuiderzeestraatweg Wezep - Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 23,2°C
NNO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03