Nieuwsarchief

Politie belaagd bij grote woningbrand Wezep, meerdere aanhoudingen verricht

Bij een grote uitslaande woningbrand aan de Cotoneasterstraat in Wezep zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere personen aangehouden nadat er een confrontatie ontstond tussen de politie en een grote groep omstanders. De brandweer van Wezep werd rond vijf voor drie 's nachts gealarmeerd voor een schuurbrand bij het Meidoornplein. Ter plaatse aangekomen bleek er een felle uitslaande brand te woeden bij een of meerdere schuren of aanbouw bij een woning op de hoek van de Cotoneasterstraat met het Meidoornplein. Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook brandweer Hattem opgeroepen werd. De brand was volgens buurtbewoners in het beginstadium met name helemaal achter op het perceel, maar door de wind groeide brand snel aan richting de woning. Binnen een mum van tijd breidde de brand zich uit, onder andere door de enorme vuurlast die al het hout met zich meebracht. De vlammen bereikten de woning, waarna deze ten prooi viel aan het vuur. Gevolg was dat er metershoge vlammen boven de woning uitkwamen. De brandweer schaalde verder op naar grote brand, waardoor ook de tweede tankautospuit van brandweer Hattem opgeroepen werd, samen met de hoogwerker van Zwolle. Ook de tankwagens van Hattem en Oldebroek zijn voor assistentie ter plaatse geweest.

Tijdens de bluswerkzaamheden ontstond er een confrontatie tussen de politie en een grote groep omstanders. De politie wilde werkruimte maken voor de brandweer en bovendien stonden veel omstanders in de rook. Toen de politie vorderde dat iedereen het Meidoornplein moest verlaten, ontstond er een grimmige sfeer, waarbij de politie aangevallen werd. De politie reageerde daarop met onder andere wapenstokken, waarna meerdere agenten belaagd werden, geschopt en geslagen. De politie liet weten dat er meerdere aanhoudingen verricht zijn, onder andere voor openlijke geweldpleging, mishandeling, beledigen en het niet opvolgen van bevelen. De politie heeft op linie het plein schoongeveegd. Daarbij werden ook politiehonden ingezet, die ook hun tanden letterlijk moesten gebruiken. De politie van het team Nunspeet Elburg Oldebroek kreeg assistentie van de teams Hattem Heerde Epe, Apeldoorn, Harderwijk, Zwolle en Kampen. De straten rondom de brand stonden vol met politievoertuigen. Meerdere personen zijn met een arrestantenbus naar het politiebureau vervoerd.

Van de woning is door de brand niets meer over. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Volgens buurtbewoners zou er ook een hond zijn gered door de hulpdiensten.

De oorzaak van de brand wordt door Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer en de recherche van de politie onderzocht. De politie liet hekken plaatsen om het plaats delict (PD) af te schermen van de straat. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Volgens buurtbewoners was het de laatste tijd al onrustig rond het winkelcentrum en ook zaterdagavond en -nacht was het onrustig in het centrum.

Update: De politie heeft laten weten dat uit het onderzoek van de recherche is gebleken dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn voor brandstichting. Wat wel de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.


Locatie Reageren 16.826x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Regen 4,6°C
N 9,7km/h
0,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier