Nieuwsarchief

Politie belaagd bij grote woningbrand Wezep, meerdere aanhoudingen verricht

Bij een grote uitslaande woningbrand aan de Cotoneasterstraat in Wezep zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere personen aangehouden nadat er een confrontatie ontstond tussen de politie en een grote groep omstanders. De brandweer van Wezep werd rond vijf voor drie 's nachts gealarmeerd voor een schuurbrand bij het Meidoornplein. Ter plaatse aangekomen bleek er een felle uitslaande brand te woeden bij een of meerdere schuren of aanbouw bij een woning op de hoek van de Cotoneasterstraat met het Meidoornplein. Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook brandweer Hattem opgeroepen werd. De brand was volgens buurtbewoners in het beginstadium met name helemaal achter op het perceel, maar door de wind groeide brand snel aan richting de woning. Binnen een mum van tijd breidde de brand zich uit, onder andere door de enorme vuurlast die al het hout met zich meebracht. De vlammen bereikten de woning, waarna deze ten prooi viel aan het vuur. Gevolg was dat er metershoge vlammen boven de woning uitkwamen. De brandweer schaalde verder op naar grote brand, waardoor ook de tweede tankautospuit van brandweer Hattem opgeroepen werd, samen met de hoogwerker van Zwolle. Ook de tankwagens van Hattem en Oldebroek zijn voor assistentie ter plaatse geweest.

Tijdens de bluswerkzaamheden ontstond er een confrontatie tussen de politie en een grote groep omstanders. De politie wilde werkruimte maken voor de brandweer en bovendien stonden veel omstanders in de rook. Toen de politie vorderde dat iedereen het Meidoornplein moest verlaten, ontstond er een grimmige sfeer, waarbij de politie aangevallen werd. De politie reageerde daarop met onder andere wapenstokken, waarna meerdere agenten belaagd werden, geschopt en geslagen. De politie liet weten dat er meerdere aanhoudingen verricht zijn, onder andere voor openlijke geweldpleging, mishandeling, beledigen en het niet opvolgen van bevelen. De politie heeft op linie het plein schoongeveegd. Daarbij werden ook politiehonden ingezet, die ook hun tanden letterlijk moesten gebruiken. De politie van het team Nunspeet Elburg Oldebroek kreeg assistentie van de teams Hattem Heerde Epe, Apeldoorn, Harderwijk, Zwolle en Kampen. De straten rondom de brand stonden vol met politievoertuigen. Meerdere personen zijn met een arrestantenbus naar het politiebureau vervoerd.

Van de woning is door de brand niets meer over. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Volgens buurtbewoners zou er ook een hond zijn gered door de hulpdiensten.

De oorzaak van de brand wordt door Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer en de recherche van de politie onderzocht. De politie liet hekken plaatsen om het plaats delict (PD) af te schermen van de straat. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Volgens buurtbewoners was het de laatste tijd al onrustig rond het winkelcentrum en ook zaterdagavond en -nacht was het onrustig in het centrum.

Update: De politie heeft laten weten dat uit het onderzoek van de recherche is gebleken dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn voor brandstichting. Wat wel de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.


Locatie Reageren 14.493x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Een vergelijking tussen de oude oranje en nieuwe witte wegverlichting op de A50 en A28
Zwaargewonde bij aanrijding tussen auto en tractor op de Stationsweg in Wezep
De grootste winterinval in mijn leven tot nu toe: even mijn overdenkingen
Het weer in Wezep
Zonnig 11,3°C
N 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Henkvandew @VNOGregio Ik gok dat er deze maand geen test is van NLAlert. Hier ook niks, maar ik heb ook geen aankondigingen gezien.
Maandag 01 maart 2021 - 12:11
Luchtalarm Wezep check! @VNOGregio
Maandag 01 maart 2021 - 12:00
Nieuws: Auto in brand Durantestraat Zwolle - https://t.co/z3880CBfIr (foto's & video) https://t.co/iWSV499WP3
Maandag 01 maart 2021 - 03:33
Op de Durantestraat in de Zwolse wijk Holtenbroek heeft zojuist een auto in brand gestaan. De politie lijkt rekening te houden met brandstichting. https://t.co/wmKmQ5gOCL
Maandag 01 maart 2021 - 02:30
@AddyVierhuis Ah oké, die informatie kwam uit deze tweet: https://t.co/nNpqhJCS4f
Zondag 28 februari 2021 - 12:58
Nieuws: Schuur met auto en motoren in vlammen op Koeleweg Oldebroek - https://t.co/WDRaVAehQE (foto's) https://t.co/YVgvj1ptWy
Zondag 28 februari 2021 - 12:17
RT @POL_NunspeetO Op 27 februari 2021 om 22.12 uur kregen wij een melding van een autobrand aan de Heemskerklaan in Nunspeet. Heeft u informatie of camerabeelden dan horen wij dat graag. U kunt ons bereiken via de social media en op nummer 0900-8844. Anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 https://t.co/KwfkdR5aDz
Zondag 28 februari 2021 - 11:43
Brand in een schuur aan de Koeleweg in Oldebroek. Door snelle inzet van @BrndwrOldebroek en @brwelburg is de brand beperkt gebleven tot dit schuurtje en kon deze zich niet uitbreiden naar een naastgelegen schuur. Zie ook tweets van @VNOGregio. https://t.co/OEkGvscqW1
Zondag 28 februari 2021 - 09:55
[Brandweer 09:29.56] P 1 BON-01 (Middel BR) BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Koeleweg Oldebroek 066768
Zondag 28 februari 2021 - 09:29
[Brandweer 09:28.47] P 1 BON-01 (Middel BR) BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Koeleweg Oldebroek 066591 069881 066941
Zondag 28 februari 2021 - 09:28