Klungelige snelkraak bij de Plus supermarkt in Heerde: inbrekers doen nog even boodschappen

Een snelkraak met een hoog 'Buurman en Buurman' gehalte afgelopen nacht in het Gelderse Heerde. Twee mannen hebben ingebroken bij de Plus supermarkt in Heerde. De twee mannen waren tussen 5.00 en 5.30u al enige tijd voor de winkel aan het rondlopen, toen ze rond half zes besloten om de inbraak te plegen. Gewapend met een breekijzer probeerden ze binnen te komen, maar dat lukte niet. Vervolgens hebben ze de auto gepakt en hebben ze deze in de achteruit gezet om de schuifdeuren te rammen. Daarna kon de ruit er uit worden getrapt en waren de daders binnen.

Vermoedelijk waren de daders op zoek naar sigaretten, want ze hebben in eerste instantie vloeitjes en aanstekers geprobeerd mee te nemen. Toen bleek dat alle sigaretten veilig achter rolluiken verborgen zaten, hebben ze een boodschappentas gepakt en zijn ze door de winkel gaan lopen op zoek naar ander proviand. Ze zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met een krat bier en een doos met flessen wijn. Het inladen van deze goederen in de auto ging ook al zeer moeizaam.

Ondanks dat de politie zeer snel ter plaatse was, waren de klungelige daders al vertrokken. De daders zouden in een Ford gereden hebben. Alles is haarscherp vastgelegd op beveiligingscamera's, zo werd er ter plaatse aan de politie medegedeeld.

Als klap op de vuurpijl hebben de inbrekers nog een hele domme fout gemaakt. Op de beelden zou te zien zijn geweest dat de inbrekers geen handschoenen droegen, maar dat ze wel diverse voorwerpen hebben aangeraakt. De politie heeft dan ook meerdere voorwerpen veilig gesteld met vingerafdrukken. Daarnaast zou ook het kenteken van het voertuig goed in beeld zijn geweest.

Getuigen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De Plus supermarkt aan de Brandstraat in Heerde is ondanks de snelkraak rond 07.30u weer open gegaan voor klanten.

Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Meer recent nieuws uit Heerde:

Veel schade bij ongeval met vrachtwagens op de A50 bij Heerde
45-jarige zoon aangehouden na vondst overleden 66-jarige vrouw in woning Heerde
Brandweer assisteert bij incident met stof Genapol bij bedrijf Kamperweg Heerde
Zonnig 11,0°C
ZZO 11,2km/h
Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

@djidee @Rijkswaterstaat zou eens een paar weken lang campagne moeten voeren op de DRIPS boven/naast de weg. Onnodig links rijden is boete riskeren Rij altijd zover mogelijk naar rechts O.i.d. en dan pakkender/compacter.
Vrijdag 25 september 2020 - 00:34
De politiehelikopter cirkelt momenteel boven Hattem. Mocht iemand op de grond iets gezien hebben, tips zijn welkom! https://t.co/Jx3G9noEJU
Donderdag 24 september 2020 - 16:00
[Politie 14:56.50] Aanrijding Letsel Mheneweg Noord N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Donderdag 24 september 2020 - 14:56
RT @ProRail ProRails jongste advocaat in de race voor #YoungTalentAward! 'ProRail is een publiek-privaat bedrijf en staat midden in de samenleving. Dit vraagt creativiteit om te zoeken naar de beste oplossing. Hoe groot een uitdaging ook is, ik duik er head first in." https://t.co/R37U14WtmA https://t.co/g0bJoMUO9K
Donderdag 24 september 2020 - 11:36
RT @ds_veluwe Van oranje naar wit: in half jaar ruim duizend nieuwe lampen langs A28 tussen Wezep en Zwolle https://t.co/SFoXJLXpjd
Donderdag 24 september 2020 - 11:21
Niet gek als je niet eens een abonnement hebt op Netflix ???? #scam https://t.co/KlwDq08mH5
Woensdag 23 september 2020 - 21:04
[Brandweer 14:17.46] P 1 BON-01 (Middel BR) BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Brinkhoekweg Zwolle 041094 041190 066763 041630
Woensdag 23 september 2020 - 14:17
@Onedayflyer @KoosPalte @RWSverkeersinfo Als ik het goed heb onthouden wordt dat probleem pas maart 2021 opgelost, ik dacht dat @Rijkswaterstaat daar een tijdje terug al iets over had getweet.
Woensdag 23 september 2020 - 13:37
@treinreiziger @hvondelen @DavidEerdmans Psst, kan ik uit deze conversatie worden gehaald als mention? ???? Jullie overspoelen mijn timeline een beetje. Alvast bedankt!
Dinsdag 22 september 2020 - 20:47
@canonrumorsguy “Sadly, I haven’t heard anything specific about the Canon EOS R1.” Let’s hope this triggers something, so we’ll hear the first rumors soon.
Dinsdag 22 september 2020 - 19:16