Nieuwsarchief

Schoorsteenkanaal gebarsten bij schoorsteenbrand in Wezep

De brandweer van Wezep werd zaterdagmiddag om kwart voor zes gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Wezep. Samen met de hoogwerker werden zij gealarmeerd omdat de bewoners van de woning hadden ontdekt dat er een brand woedde in het schoorsteenkanaal. Bij aankomst van de brandweer waren er vonken te zien en kwam er een vlam uit het schoorsteenkanaal. Nadere inspectie door de brandweer leerde dat het schoorsteenkanaal al van beneden tot boven was gebarsten door de hitte. Er was geen bluspoging ondernomen met water, want de stoomvorming die daarbij vrijkomt had wellicht nog ergere gevolgen kunnen hebben.

Omdat het schoorsteenkanaal al gebarsten was, werden er buiten het schoorsteenkanaal ook verhoogde temperaturen gemeten met de warmtebeeldcamera. De brandweer koelde daarom tijdelijk preventief het dak met water. Met behulp van de hoogwerker werd gepoogd om het kanaal te vegen. Er waren extra materialen nodig, daarom werd ook Heerde ter plaatse gevraagd met extra ramoneurs. Ook de tweede wagen van brandweer Wezep werd opgeroepen voor CO2-
blussers.

De rook was inmiddels ook al buiten het schoorsteenkanaal zichtbaar. De rook kwam al tussen de bakstenen uit en ook op met deuren afgesloten kamers in de woning gingen de rookmelders af. Met behulp van de CO2-blussers kon de brand uiteindelijk gedoofd worden. Er is door de schoorsteenbrand schade ontstaan. Een medewerker van stichting Salvage is namens de verzekering ter plaatse gekomen om de bewoners te assisteren. Ook burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van gemeente Oldebroek is nog ter plaatse gekomen om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Wil je weten hoe je een schoorsteenbrand kunt voorkomen? Check de website van de brandweer!


Locatie Reageren 2.446x


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Fietser gewond bij oversteken Zuiderzeestraatweg Wezep
Glasbak in brand Nieuwlandsweg Wezep
Automobiliste botst tegen geleiderail tijdens regenval op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,0°C
N 9,7km/h
3,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@ghelsendoorn Ja want een onwelwording zou niet tot de mogelijkheden kunnen behoren? Zeker niet op hogere leeftijd?
Zaterdag 16 januari 2021 - 17:48
@hehoka @djplummos De verwachting van de weerbureau’s is 1-3cm, maar ik ga mee in je 1-3mm ????. Ik verwacht er weinig van.
Zaterdag 16 januari 2021 - 16:18
@djplummos Een poederlaagje sneeuw. Ik vermoed dat het niet heel spannend gaat zijn hier. Elders ook nog geen grote hoeveelheden. Verwachting is 1-3cm.
Zaterdag 16 januari 2021 - 15:52
@FotovandeBiezen Niet uit de lucht komen vallen van een vliegtuig?
Zaterdag 16 januari 2021 - 09:41
@FotovandeBiezen Niet uit de lucht komen vallen van een vliegtuig?
Zaterdag 16 januari 2021 - 09:41
@digihaas Hopen dat er nog andere mooie dingen op je pad komen. ???? Je kantoor ziet er in ieder geval weer top uit.
Vrijdag 15 januari 2021 - 19:26
@digihaas Zag ik nou vanochtend ‘jouw’ oude combi rijden op de A50 bij Heerde? Blijf het ontzettend jammer vinden voor je, ik had graag nog vele mooie ritjes willen zien op de video. https://t.co/PDfV7AARJv
Vrijdag 15 januari 2021 - 19:15
Nieuws: Automobilist gewond bij botsing tegen boom Kloosterweg Wapenveld - https://t.co/5WSJKwPQk8 (foto's) https://t.co/iDv5DwHq1s
Vrijdag 15 januari 2021 - 16:46
[Politie 14:44.04] Aanrijding Letsel Kloosterweg Wapenveld
Vrijdag 15 januari 2021 - 14:44
@treinreiziger @ZwitserslevenNL Hopelijk volgend jaar een herkansing?
Vrijdag 15 januari 2021 - 12:42