Nieuwsarchief

Opnieuw kopstaart aanrijding bij werkzaamheden N307 Hanzeweg tussen Dronten en Kampen

Op de N307 Hanzeweg tussen Dronten en Kampen zijn vrijdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde rond half zeven in de file voor de tijdelijke verkeerslichten die neergezet zijn omdat een rijstrook afgesloten is op de Hanzeweg. In het asfalt zitten flinke gaten die de komende weken gerepareerd gaan worden. Op 24 december jl. botsten er ook al meerdere voertuigen op elkaar in de wachtrij voor de verkeerslichten. Bij het ongeval vanavond had de bestuurder van de voorste auto al een gaatje laten vallen ten opzichte van de auto voor hem, voor het geval er een automobilist zou zijn die de rij wachtende auto's over het hoofd zou zien. En dat bleek een verstandige keuze te zijn, want de bestuurder van de voorste auto zag in zijn spiegels een auto naderen die niet meer op tijd kon remmen. De bestuurder liet zijn rem los en omdat hij een gat had gelaten van minstens 30 meter kon hij daardoor de klap 'opvangen'.

De bestuurster van de achterste auto is met de ambulance mee naar het ziekenhuis gegaan voor controle. De bestuurder van de voorste auto bleef ongedeerd, wel was er sprake van schade. Beide voertuigen zijn door bergingsbedrijf Stouwdam afgesleept.

Zowel bij dit ongeval als bij het ongeval van twee weken terug stond de file door de verkeerslichten in het gedeelte van de Hanzeweg waar (nog) geen verlichting staat. Verkeer komende vanaf Dronten krijgt geen waarschuwing van te voren dat er kans is op filevorming, waardoor voor sommige automobilisten de rij wachtende auto's bij de verkeerslichten als complete verrassing komt. De politie liet in ieder geval weten te gaan kijken of er extra maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid te verhogen. Dit zal dan samen met de wegbeheerder provincie Flevoland geregeld moeten worden. Een tekstkar ter hoogte van de kruising met de Oudebosweg en de Hondweg met de tekst 'let op, filevorming' zou wellicht al een hele hoop ellende kunnen voorkomen. Zeker als de werkzaamheden nog weken gaan duren.
Locatie Reageren 514x


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Dronten:

Bestuurder spoorloos na auto te water Cellebroederspoort Dronten
Kettingbotsing bij verkeerslichten tijdelijke rijstrookafsluiting N307 Hanzeweg Dronten - Kampen
Apache helikopter van Luchtmacht maakt voorzorgslanding bij Elburg / Dronten
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,5°C
N 17,6km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 07:08.33] Aanrijding Letsel A50 Li 225,0 Heerde
Dinsdag 19 januari 2021 - 07:08
‘Gebruik NVJ Perskaart / politieperskaart tijdens avondklok’ via @NVJ https://t.co/1kKPOKlg7q @POL_Overijssel @POL_Gelderland @VNOGregio @VRIJsselland
Maandag 18 januari 2021 - 20:15
@Damianruitenga Erg klein. Eventueel kansjes op natte sneeuw. Maar de vooruitzichten voor winter zijn slecht op dit moment.
Maandag 18 januari 2021 - 13:28
Nieuws: Brand in bedrijfsunit Eiffelstraat Zwolle - https://t.co/0gsez0G6yr (foto's) https://t.co/MSQEeI5qxZ
Zondag 17 januari 2021 - 22:06
Nieuws: Brand in bedrijfsunit Eiffelstraat Zwolle - https://t.co/0gsez0G6yr (foto's) https://t.co/MSQEeI5qxZ
Zondag 17 januari 2021 - 22:06
Volgens mij kijken we vanuit deze hoek toch echt richting de Hoge Veluwe ????. Geen gek plaatje overigens! https://t.co/O01dWDCZ4X
Zondag 17 januari 2021 - 22:03
@ghelsendoorn Ja want een onwelwording zou niet tot de mogelijkheden kunnen behoren? Zeker niet op hogere leeftijd?
Zaterdag 16 januari 2021 - 17:48
@hehoka @djplummos De verwachting van de weerbureau’s is 1-3cm, maar ik ga mee in je 1-3mm ????. Ik verwacht er weinig van.
Zaterdag 16 januari 2021 - 16:18
@djplummos Een poederlaagje sneeuw. Ik vermoed dat het niet heel spannend gaat zijn hier. Elders ook nog geen grote hoeveelheden. Verwachting is 1-3cm.
Zaterdag 16 januari 2021 - 15:52
@FotovandeBiezen Niet uit de lucht komen vallen van een vliegtuig?
Zaterdag 16 januari 2021 - 09:41