Nieuwsarchief

Zwaargewonde bij aanrijding tussen auto en tractor op de Stationsweg in Wezep

Een bestuurster van een personenauto is donderdagochtend rond vijf over half twaalf zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Stationsweg in Wezep. Een bedrijfsbus stond half op de weg en half op het fietspad geparkeerd boodschappen te bezorgen bij een woning. De bestuurder van een tractor die in de richting van de Zuiderzeestraatweg reed heeft de bedrijfsbus waarschijnlijk over het hoofd gezien. De bestuurder week uit naar links en botste daar vol op een personenauto bestuurd door een vrouw. Het frontgewicht van de tractor klapte tegen de linkervoorzijde van de auto. De auto eindigde tegen een hekwerk bij een woning en het voertuig raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

Diverse buurtbewoners en omstanders hebben eerste hulp verleend en 112 gebeld. De brandweer van Wezep was ook opgeroepen, zij hebben onder andere de deuren uit de auto geknipt zodat de zwaargewonde vrouw uit haar auto gehaald kon worden. De vrouw is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Vanwege de ernst van het letsel is de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gekomen. Zij hebben uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij zijn ook remproeven gedaan met de tractor om te kijken wat de remweg zou zijn bij een (nood)stop. De politiehelikopter vloog ook nog over Wezep, maar voor zover bekend zijn zij niet bezig geweest met het ongeval.

De bestuurder van de tractor is aangehouden. De politie zou zijn mobiele telefoon hebben willen invorderen, maar nadat hij dat weigerde werd hij door de politie aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau. De exacte oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.
Locatie 1 reactie 7.653x

Reactie (1)

LaurensVrijdag 12 februari 2021 – 01:08
Mensen houd rekening met mekaar, de wegen zijn nu eenmaal smaller door de opzij geschoven sneeuw, parkeren ad zijkant vd weg is gewoon lastiger nu, houd rekening met fietsers en voetgangers op de rijweg en pas uw snelheid aan!!! en voor de automobilisten onder ons, houd uw ramen schoon en let op voor de laag staande zon in deze wintermaanden, laten we er voor zorgen dat we allemaal veilig thuis komen, want een ongeluk zit in een heel klein hoekje blijkt wel weer, gr en wel thuis,


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto volledig door brand verwoest op de Bovenheigraaf in Wezep
Automobilist blijkt onder invloed bij eenzijdig ongeval op de A28 bij Wezep
Dringende oproep: camerabeelden gezocht in Wezep n.a.v. vondst zwaargewonde man
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZZO 7,9km/h
11,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13