Nieuwsarchief

Brand in flat in Epe zet galerij vol rook, 64 flatwoningen ontruimd, 2 gewonden

De hulpdiensten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag om vier uur stipt een melding van een brand in een flat aan de Eper Veste in Epe. De brandweer schaalde de brand flink op, omdat de brand woedde op de derde etage van de flat en er bij de brand veel rook vrij kwam. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, waardoor naast de ondersteunende voertuigen er tenminste vier blusploegen opgeroepen werden. Even later toen bleek dat het flatgebouw volledig geëvacueerd moest worden, werd er nog een peloton met vier blusploegen opgeroepen. Er werd bovendien opgeschaald naar GRIP 1, zodat er gestructureerd overlegd kon gaan worden.

Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is er brand ontstaan in een inpandige meterkast. Deze meterkast bevindt zich op de derde etage (vierde bouwlaag) van de flat. Doordat het portiek een soort van gesloten ruimte is met ramen, bleef de rook lang hangen in de galerij. Een bewoonster die op de derde etage woont, gaf aan dat ze rookmelders hoorde maar het thuis kon brengen waar het geluid vandaan kwam. Toen ze naar buiten ging kijken zag ze dat er politie was. Toen is ze naar buiten gegaan. De rook was toen nog niet zo erg dat de galerij volledig in de rook stond. Even later was de galerij op de derde etage wel zwartgeblakerd van de roet van de rook. De brandweer sloeg ruiten in om de galerij te kunnen ventileren. Ondertussen werden op de overige verdiepingen woningen ontruimd. Daarbij werden door de brandweer diverse deuren en ruiten ingebeukt en ingeslagen om toegang te verschaffen.

De voorlichter van de veiligheidsregio meldde dat er twee personen rook hebben geïnhaleerd. Een vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Een andere persoon is ter plaatse behandeld. Vanwege de brand waren veel ambulances ter plaatse. Uiteindelijk konden veel ambulances zonder inzet retour. Ook de vier tankautospuiten van het tweede basispeloton konden onverrichte zaken retour, ook zij bleken gelukkig niet meer nodig te zijn.

Wat de exacte oorzaak van de brand is, is op dit moment niet bekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal daar zaterdag overdag onderzoek naar doen.


Locatie Reageren 871x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Ongeval door onwelwording op de afrit van de A50 bij Epe
Automobiliste door gladheid te water in Apeldoorns Kanaal Epe
Vrachtwagen in de middenberm op de A50 bij Epe
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,6°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@dicktimmerman Het komt wel dichtbij zo hè?
Maandag 10 mei 2021 - 20:59
Momenteel een brand in een oude sporthal in Zwolle. Brandweer schaalt op naar zeer grote brand. Ik ben op dit moment niet in de regio in verband met een fotoklus, er verschijnt ondertussen al beeld op Twitter. Flinke rookontwikkeling. https://t.co/vNGqXBfokR
Maandag 10 mei 2021 - 20:46
[Brandweer 20:19.19] P 1 BON-01 (Middel BR) BR sport Stilo Sporthal Van Wevelinkhovenstraat Zwolle 041190 066763 041860
Maandag 10 mei 2021 - 20:19
@AndreSomers @djidee @tmobile_webcare @danielverlaan @brenno De meeste spamfilters pakken gespoofte mails er wel uit. DKIM, SPF, DMARC etc. zijn allemaal van die dingen die je tegenwoordig moet fixen om niet als spam gezien te worden.
Maandag 10 mei 2021 - 11:03
@djidee @tmobile_webcare @danielverlaan @brenno .ml is al gelijk een hele grote rode vlag.
Maandag 10 mei 2021 - 10:27
Op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek is een trekker gekanteld. De bestuurder reed richting Oldebroek toen een wiel afbrak tussen de Verlengde Looweg en de Vierhuizenweg. De trekkerbestuurder is gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. https://t.co/edeHQB4GBT
Maandag 10 mei 2021 - 08:48
[Brandweer 07:54.47] P 1 BON-17 HV weg letsel N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek 066591 066742
Maandag 10 mei 2021 - 07:54
[Politie 07:54.18] Aanrijding Letsel N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Maandag 10 mei 2021 - 07:54
@Laurens_Bosch Blikseminslag misschien?
Zondag 09 mei 2021 - 22:43