Nieuwsarchief

Brand in flat in Epe zet galerij vol rook, 64 flatwoningen ontruimd, 2 gewonden

De hulpdiensten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag om vier uur stipt een melding van een brand in een flat aan de Eper Veste in Epe. De brandweer schaalde de brand flink op, omdat de brand woedde op de derde etage van de flat en er bij de brand veel rook vrij kwam. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, waardoor naast de ondersteunende voertuigen er tenminste vier blusploegen opgeroepen werden. Even later toen bleek dat het flatgebouw volledig geëvacueerd moest worden, werd er nog een peloton met vier blusploegen opgeroepen. Er werd bovendien opgeschaald naar GRIP 1, zodat er gestructureerd overlegd kon gaan worden.

Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is er brand ontstaan in een inpandige meterkast. Deze meterkast bevindt zich op de derde etage (vierde bouwlaag) van de flat. Doordat het portiek een soort van gesloten ruimte is met ramen, bleef de rook lang hangen in de galerij. Een bewoonster die op de derde etage woont, gaf aan dat ze rookmelders hoorde maar het thuis kon brengen waar het geluid vandaan kwam. Toen ze naar buiten ging kijken zag ze dat er politie was. Toen is ze naar buiten gegaan. De rook was toen nog niet zo erg dat de galerij volledig in de rook stond. Even later was de galerij op de derde etage wel zwartgeblakerd van de roet van de rook. De brandweer sloeg ruiten in om de galerij te kunnen ventileren. Ondertussen werden op de overige verdiepingen woningen ontruimd. Daarbij werden door de brandweer diverse deuren en ruiten ingebeukt en ingeslagen om toegang te verschaffen.

De voorlichter van de veiligheidsregio meldde dat er twee personen rook hebben geïnhaleerd. Een vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Een andere persoon is ter plaatse behandeld. Vanwege de brand waren veel ambulances ter plaatse. Uiteindelijk konden veel ambulances zonder inzet retour. Ook de vier tankautospuiten van het tweede basispeloton konden onverrichte zaken retour, ook zij bleken gelukkig niet meer nodig te zijn.

Wat de exacte oorzaak van de brand is, is op dit moment niet bekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal daar zaterdag overdag onderzoek naar doen.


Locatie Reageren 711x


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Twee zwaargewonden bij eenzijdig ongeval N794 Heerderweg Epe
Gewonde bij ongeval met auto op zijn kant Quickbornlaan Epe
Bedrijfsbus gekanteld bij kopstaart aanrijding N795 Soerelseweg Epe
test
Het weer in Wezep
Zonnig 7,4°C
N 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 02:50.03] Aanrijding Letsel Dominee Otto Veeninglaan Oldebroek
Vrijdag 26 februari 2021 - 02:49
RT @RWSzakelijk Fotojournalist Stefan Verkerk bracht in beeld wat het effect is van de nieuwe duurzame led-verlichting op de snelweg. "Het resultaat is verbluffend" In @De_Stentor @Stefanuzz #RWSinnoveert #duurzaamheid https://t.co/K6vOyRGYiM
Donderdag 25 februari 2021 - 17:09
POLICE24 @depolitieheli vliegt al enige tijd tussen Nunspeet en Harderwijk. Reden voor mij onbekend. Mocht iemand iets gezien hebben, tips zijn welkom! https://t.co/WVVMMRmYpl
Donderdag 25 februari 2021 - 11:17
[Brandweer 09:14.21] P 2 BON-16 OMS brandmelding Gouden Hart Het Wezep Parc de Zwijger Wezep 066741
Donderdag 25 februari 2021 - 09:14
@MartijnFSnl @RWSverkeersinfo @Rijkswaterstaat @BAMInfra_nl Overigens werd er in het persbericht van @Rijkswaterstaat gemeld dat de verlichting gedimd wordt / kan worden. Tot op heden heb ik dat nog niet gezien. Tenzij ze nu niet op vol vermogen staan. Maar het lijkt nu (ook ’s nachts) of alles op volle kracht brandt.
Donderdag 25 februari 2021 - 00:19
@BenWeide Dank je voor de informatie!
Woensdag 24 februari 2021 - 23:33
Een ongeval op de A28 tussen Nunspeet en ‘t Harde, de file als gevolg van dit ongeval groeit snel. Wat er precies gebeurd is, is mij (nog) niet bekend. https://t.co/AFZDbmWgxw
Woensdag 24 februari 2021 - 14:59
Nieuws: File door ongeval op de A50 bij Vaassen - https://t.co/0pZ2B8842j (foto's) https://t.co/4WzVbXEkRO
Dinsdag 23 februari 2021 - 21:28
Vertraging op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn Noord. Een auto is daar over de kop geslagen. De bestuurder werd door ambulancepersoneel behandeld. De rechterrijstrook is/was dicht. File vanaf Epe richting Apeldoorn. https://t.co/krowfMIrKt
Dinsdag 23 februari 2021 - 13:59
Nieuws: Auto tegen boom op de Nieuwe Zuidweg bij Heerde - https://t.co/pOIegjjtun (foto's) https://t.co/VkL3thEFKT
Dinsdag 23 februari 2021 - 01:31