Nieuwsarchief

Twee gewonden bij ongeval met oldtimer Kweekweg Epe

Een veel te hoge snelheid is vermoedelijk de oorzaak geweest van een ongeval met twee gewonden vrijdagavond iets voor half negen op de Kweekweg in Epe. De bestuurder van een Opel Kadett uit 1978 reed over de Hammerstraat en wilde bij de kruising met de Kweekweg links afslaan. De bestuurder heeft daarbij geen voorrang verleend aan de bestuurder van een BMW die over de Kweekweg reed. Getuigen verklaarden na het ongeval dat de bestuurder van de BMW met een veel te hoge snelheid over de Kweekweg zou hebben gereden. Daardoor is mogelijk een inschattingsfout ontstaan door de bestuurder van de oldtimer.

De twee inzittenden van de Opel Kadett raakten bij het ongeval gewond. Er kwamen twee ambulances ter plaatse en beide slachtoffers zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. De (tenminste) drie inzittenden van de BMW raakten niet gewond. Zowel de BMW als de Opel Kadett liepen schade op, waarbij het bij de Opel Kadett nog maar de vraag is of de schade nog hersteld kan worden.

Vanwege het ernst van het letsel en het vermoeden dat de schuldvraag in dit geval wel eens andersom zou kunnen liggen, werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse verzocht. Zij hebben de sporen in kaart gebracht. Een tientallen meters lang remspoor op het wegdek deed de verkeerspecialisten ook al vermoeden dat er met een te hoge snelheid gereden is. Daarnaast is een opvallend feit dat de ABS niet gefunctioneerd heeft, ondanks dat de BMW van een vrij recent bouwjaar is. Alle reden dus voor de VOA om remproeven te gaan doen. In totaal werden er vier remproeven uitgevoerd. Minimaal drie daarvan zouden succesvol moeten zijn voor het onderzoek, wat ook lukte. Daarbij werd de lengte van het remspoor geprobeerd te bereiken, wat met zeer hoge snelheden moest gebeuren. Naar schatting haalde de VOA tijdens de remproeven snelheden van ver boven de 100km/h om remsporen van dezelfde lengte te kunnen krijgen. De exacte snelheid zal door de VOA uitgerekend moeten worden op basis van de bevindingen en het sporenonderzoek. Ook tijdens de remproeven greep de ABS niet in.

Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de oldtimer te bergen. De BMW is door de politie voor onderzoek in beslag genomen en werd door de politie naar de stallingslocatie gereden. Vanwege het sporenonderzoek waren de Kweekweg en de Hammerweg enkele uren afgesloten. Gelukkig was er geen melding voor de brandweer van Epe, zodat het onderzoek ongestoord uitgevoerd kon worden. Wel waren er buurtbewoners die niet in de gaten hadden dat de politie met de remproeven bezig waren. Meerdere buurtbewoners stonden op het punt om 112 te bellen vanwege het 'roekeloze rijgedrag', totdat men doorhad dat juist de politie was die zo hard door de straat reed voor het onderzoek.


Locatie Reageren 2.800x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Zonnig 7,1°C
N 9,7km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier