Nieuwsarchief

Kind (12) op fiets zwaargewond bij ernstig ongeval met vrachtwagen Zuiderzeestraatweg Oldebroek

Een 12-jarige jongen op een fiets is dinsdagmiddag rond vijf voor vijf zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Zuiderzeestraatweg net buiten Oldebroek. De jongen kwam vanaf de Oude Dijk en wilde de Zuiderzeestraatweg oversteken. Daarbij heeft hij naar alle waarschijnlijkheid een vrachtwagen komend uit de richting van Oldebroek over het hoofd gezien. De vrachtwagenchauffeur heeft nog geprobeerd om uit te wijken door de combinatie naar de linker weghelft te sturen en volop te remmen, maar een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De jongen op de fiets werd door de vrachtwagen geraakt. De jongen liep daarbij ernstig letsel op.

Diverse buurtbewoners en voorbijgangers hebben eerste hulp verleend totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Naast de politie kwamen er twee ambulances ter plaatse. De traumahelikopter uit Amsterdam is naar de afslag van de A28 bij Wezep gevlogen voor een rendez-vous met de ambulance waar het slachtoffer in lag. De arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) is daar vanaf de helikopter overgestapt op de ambulance, waarna het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht werd. De traumahelikopter werd geparkeerd op de toerit van de A28, waardoor de toerit ook enige tijd afgesloten is geweest. Dit zorgde voor een flinke verkeersopstopping. Nadat de traumahelikopter weer was opgestegen kon het verkeer weer gebruik maken van de toerit.

Vanwege de ernst van het ongeval en het letsel werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gevraagd. Zij hebben uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De weg is tot een uur of negen 's avonds afgesloten geweest voor het verkeer tussen de Mheneweg Zuid en de Vierhuizenweg.


Locatie Reageren 5.053x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Fietsster gewond na aanrijding met automobilist Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Zeer grote brand verwoest bedrijf aan de Elzenweg in Oldebroek
Gekantelde trekker nadat wiel van trekker afbreekt op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 17,9°C
N 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
RT @POL_ZwolleNoord Rond 3.45 uur melding van een steekpartij in de #Aalanden. Bleek ter plaatse niets aan de hand. Melder had valse melding gedaan. Had vannacht en ook de nachten ervoor ook al voor overlast gezorgd en werd zodoende aangehouden #politie #Zwolle https://t.co/9NhMuEMHuT
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:09
@010fotograaf Bijzondere verlichting zo bij het onderzoek.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:54
Melding autobrand Kalmiastraat Wezep, auto door felle brand verwoest. Brandweer heeft de brand geblust met schuim. Oorzaak nog onbekend.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:03
Melding steekincident Scheldelaan Zwolle: niks aangetroffen, loos alarm? @POL_Zwolle
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:01
Nieuws: Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting - https://t.co/R9q3wZJYDP (foto's & video) https://t.co/FK3KRs4R44
Zaterdag 24 juli 2021 - 00:57
RT @ProRail In Horst aan de Maas hebben we een overweg gesloten voor gemotoriseerd vervoer. https://t.co/SVV7XMbnBz
Vrijdag 23 juli 2021 - 18:32