Nieuwsarchief

Bedrijfsbus botst met volle snelheid in op geparkeerde auto's bij tankstation A28 Wezep: twee gewonden

Een ernstig ongeval woensdagochtend op de parkeerplaats bij het tankstation langs de A28 bij Wezep. De bestuurder van een bedrijfsbus nam rond vijf over half tien de afslag naar het tankstation en heeft om nog onbekende redenen niet geremd of niet kunnen remmen. De bedrijfsbus schoot volgens ooggetuigen met hoge snelheid door het tankstation en botste vervolgens vol op de achterkant van een parkeerde zwarte auto. Deze zwarte auto kwam daardoor in botsing met een witte auto die ervoor stond.

Bij het ongeval raakten twee personen gewond: de man die buiten bij de zwarte auto stond zou door het ongeval weggeslingerd zijn en kwam zo'n 10 tot 15 meter verderop in het gras terecht. De vrouw die op de bijrijdersstoel in de auto zat raakte ook gewond. De zwaargewonde man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De opgeroepen traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde is niet meer ter plaatse geweest. Ook de gewonde vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het gezin uit de witte auto bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen bleef ongedeerd. Ook de bestuurder van de witte bedrijfsbus bleef ongedeerd. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vanwege de ernst van het ongeval werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gevraagd voor sporenonderzoek. Rijkswaterstaat sloot de toegang tot de parkeerplaats en het tankstation tijdelijk af en automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die op de parkeerplaats stonden werd verzocht door te rijden naar de volgende parkeerplaats. Omdat er op enig moment wat filevorming begon te ontstaan, liet Rijkswaterstaat ook de anti-kijkschermen ter plaatse komen.

Na het onderzoek heeft bergingsbedrijf Stouwdam de drie betrokken voertuigen geborgen. Vanwege de grote hoeveelheid brokstukken op de weg werd de ZOAB-cleaner van Van der Kolk ingezet.


Locatie Reageren 1.927x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Automobilist rijdt door rood: flinke aanrijding Stationsweg Wezep
Boom waait op bovenleiding spoor tussen 't Harde en Wezep: trein botst op boom
Treinverkeer lag tijdelijk stil door aanrijding bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,8°C
Z 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @ThE_ED Er wordt wel eens neergekeken op fotografen die incidenten vastleggen, en "112 fotografen" (wat dat ook moge zijn) maar die lijken de laatste tijd het meest belaagd te worden. https://t.co/91E6mPNtph
Zaterdag 15 mei 2021 - 21:27
[Politie 19:39.50] Aanrijding Letsel A28 Li 86,5 Hattem
Zaterdag 15 mei 2021 - 19:39
@RWSverkeersinfo A28 Re 104,9 blauw zeiltje op kantstreep rijstrook 1
Zaterdag 15 mei 2021 - 18:19
Politie met spoed en sirenes door Wezep, mocht iemand iets zien, tips zijn welkom.
Zaterdag 15 mei 2021 - 00:18
@HarryPlantinga @zeurkousss Dat deden jullie in 2014 zelf al. Zie video op 0:14. https://t.co/GYS4Sw6dtX Wat mij betreft einde discussie voor mij hier. De pot verwijt de ketel dat ‘ie zwart ziet. Prima dat je een eigen of andere mening hebt (gekregen), maar val mij daar alsjeblieft niet mee lastig.
Vrijdag 14 mei 2021 - 21:57
@HarryPlantinga @zeurkousss Waar komt je wrok überhaupt vandaan? Op Weblog Zwolle - door jou opgericht - staat al jaren 112 nieuws, nota bene door jouzelf geplaatst. Nogal hypocriet door telkens zo op mij te reageren. https://t.co/POXhtJ2wwP https://t.co/bqNfpb1XNh https://t.co/EgSWr8u997
Vrijdag 14 mei 2021 - 21:50
@HarryPlantinga @zeurkousss Onzin. Ik kan dit werk doen, omdat mijn kosten gedekt worden door de fotoverkoop. Geen enkel serieus medium kan verslaggevers 24/7 de straat op sturen voor dit soort nieuws, daar zijn wij 112 fotografen voor nodig.
Vrijdag 14 mei 2021 - 21:45
@HarryPlantinga @zeurkousss Daarnaast, kijk eens naar het NOS Journaal of RTL Nieuws van vandaag. Dodelijke slachtoffers van de aanvallen in Israël en de Gazastrook worden in die uitzendingen vol in beeld gebracht. We doen het hier in Nederland nog ontzettend netjes.
Vrijdag 14 mei 2021 - 21:42
@HarryPlantinga @zeurkousss Wil je alsjeblieft voor jezelf praten en niet voor mij? Er zijn genoeg families die achteraf bij mij aankloppen voor foto’s van slachtoffers. Dat soort foto’s kunnen juist enorm helpen. Dus hou je vooringenomenheid alsjeblieft voor jezelf ipv dit te spuien op Twitter. B.v.d.
Vrijdag 14 mei 2021 - 21:41