Nieuwsarchief

Boom waait op bovenleiding spoor tussen 't Harde en Wezep: trein botst op boom

Een boom is woensdagmiddag op de bovenleiding van het spoor gewaaid op het traject tussen 't Harde en Wezep. Het incident deed zich iets voor drie uur voor. Zo'n 2,5 kilometer voor station 't Harde waaide de boom door harde windstoten om en belandde op de bovenleiding. Een Intercity komende vanaf Zwolle in de richting van Amersfoort botste op de boom die op de bovenleiding hing. De voorruit van de Intercity liep schade op, er raakte gelukkig niemand gewond in de trein. Het treinverkeer werd stilgelegd en de hulpdiensten werden opgeroepen. Naast de Incidentenbestrijding van ProRail werd ook de brandweer van Elburg gealarmeerd. Uiteindelijk werd besloten dat de Incidentenbestrijding van ProRail samen met de aannemer Strukton Rail de boom uit de bovenleiding ging verwijderen. Voordat dat kon, moesten de reizigers uit de gestrande trein worden gehaald. Zij konden overstappen op een ander treinstel dat naar de gestrande trein kwam gereden over het andere spoor.

Nadat de boom uit de bovenleiding was gehaald, de bovenleiding ge&ieuml;nspecteerd en veilig bevonden was en de trein op eigen kracht weer verder kon rijden kon het treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle weer worden hervat. Rond half zeven gingen de treinen weer rijden, tot die tijd werden er vervangende bussen ingezet tussen 't Harde en Zwolle.

Noot: de foto's op en rond het spoor zijn gemaakt in overleg en met toestemming van de verantwoordelijke veiligheidsfunctionaris(sen) bij het incident.
Locatie Reageren 2.526x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 7,1°C
N 22,7km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier