Nieuwsarchief

Politieachtervolging eindigt in ongeval bij Epe: meerdere aanhoudingen

De politie heeft zaterdagavond een op de vlucht geslagen automobilist achtervolgt. De achtervolging startte op de A28 vlakbij 't Harde. Volgens de politie zou het voertuig voor een 'hit' hebben gezorgd bij een ANPR-camera, waarna de politie het voertuig lokaliseerde en probeerde een stopteken te geven. De bestuurder van de auto negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht. Een achtervolging volgde. Uiteindelijk kwam de achtervolging tot een abrupt einde bij de rotonde met de N795 Soerelseweg / N309 Tongerenseweg - Elburgerweg / Le Chevalierlaan. De bestuurder nam de rotonde tegen het verkeer in en klapte met vermoedelijk hoge snelheid tegen de stoeprand om vervolgens tegen een lantaarnpaal te rijden. De auto kwam tot stilstand en meerdere verdachten konden aangehouden worden door de politie. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij het ongeval.

Waarom het kenteken voor een ANPR-hit zorgde en waarom de politie het voertuig aan de kant wilde hebben is op dit moment nog niet bekend. De politie kon vanwege het onderzoek nog weinig details prijsgeven: ook het aantal verdachten dat is aangehouden werd nog stilgehouden door de politie. Mogelijk zal daar later op zondag meer informatie over bekend worden gemaakt.

De auto is door de politie in beslag genomen. Het voertuig werd door de berger vanaf de ongevalslocatie naar het politiebureau overgebracht. Daar zal verder onderzoek worden gedaan in de auto. De politie probeerde op locatie toegang te krijgen tot de afgesloten kofferbakruimte, maar dat leek op locatie niet te lukken.


Locatie Reageren 3.061x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Bewolkt 4,1°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier