Nieuwsarchief

Opnieuw ravage bij ongeval op beruchte kruising De Meent in Epe

Op de kruising van De Meent met de Zuukerenkweg is het woensdagavond opnieuw tot een stevige aanrijding gekomen tussen twee automobilisten. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes. De bestuurster van de rode auto reed over de Zuukerenkweg en heeft de bestuurder van de blauwe auto geen voorrang verleend op de met STOP-borden beveiligde kruising. Een stevige aanrijding was het gevolg, waarbij veel schade ontstond aan beide voertuigen en het wegmeubilair. Ambulancepersoneel heeft enkele personen gecontroleerd, uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om beide voertuigen te bergen, de politie liet het verkeer om en om via een rijstrook het ongeval passeren.

Vorige week donderdag kwam het ook nog tot een aanrijding op dezelfde kruising. Ook toen ging het om een aanrijding tussen twee automobilisten. In de afgelopen jaren zijn er diverse stevige aanrijdingen geweest op deze inmiddels voor velen beruchte kruising.

Persoonlijke noot:
Wat zou nou de oplossing kunnen zijn om het aantal ongevallen terug te brengen? Uiteraard is menselijk gedrag op deze kruising van cruciaal belang: voor zover bekend zijn alle ongevallen te wijten aan voorrangsfouten. Maar kennelijk wordt er ondanks de aanwezigheid van STOP-borden niet gestopt of geen voorrang verleend. De gemeente Epe liet vorig jaar zomer tegenover De Stentor wel weten dat er plannen zijn, maar vooralsnog heeft dat op de kruising nog niet tot verandering geleid.

Misschien is er een simpele oplossing die wellicht goedkoper is dan een rotonde of tunnel: leg in het wegdek van De Meent op 50-75 meter voor de kruising detectielussen neer of plaats infraroodsensoren. Zet aan beide zijden van de Zuukerenkweg STOP-borden neer die kunnen knipperen. Laat deze knipperen op het moment dat de detectielussen of infraroodsensoren geactiveerd worden door voertuigen die op De Meent rijden. Dit geeft extra attentiewaarde en uit een Amerikaanse studie blijkt dat dit erg effectief is in het verminderen van ongevallen.
Locatie Reageren 634x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Fietsster zwaargewond bij aanrijding met automobilist N309 Elburgerweg - Zuidweg Epe
Politieachtervolging eindigt in ongeval bij Epe: meerdere aanhoudingen
Felle brand in houtopslag op camping aan de Tongerenseweg bij Epe
Het weer in Wezep
Bewolkt 18,1°C
N 1,4km/h
16,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
RT @POL_ZwolleNoord Rond 3.45 uur melding van een steekpartij in de #Aalanden. Bleek ter plaatse niets aan de hand. Melder had valse melding gedaan. Had vannacht en ook de nachten ervoor ook al voor overlast gezorgd en werd zodoende aangehouden #politie #Zwolle https://t.co/9NhMuEMHuT
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:09
@010fotograaf Bijzondere verlichting zo bij het onderzoek.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:54
Melding autobrand Kalmiastraat Wezep, auto door felle brand verwoest. Brandweer heeft de brand geblust met schuim. Oorzaak nog onbekend.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:03
Melding steekincident Scheldelaan Zwolle: niks aangetroffen, loos alarm? @POL_Zwolle
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:01
Nieuws: Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting - https://t.co/R9q3wZJYDP (foto's & video) https://t.co/FK3KRs4R44
Zaterdag 24 juli 2021 - 00:57
RT @ProRail In Horst aan de Maas hebben we een overweg gesloten voor gemotoriseerd vervoer. https://t.co/SVV7XMbnBz
Vrijdag 23 juli 2021 - 18:32