Nieuwsarchief

Spoorwegovergang Stationsweg Wezep weer open: vernieuwde overweg stiller

De spoorwegovergang Stationsweg in Wezep is vrijdagavond weer open gegaan na de werkzaamheden die er deze week hebben plaatsgevonden. De Stationsweg was de hele werkweek afgesloten vanwege de vernieuwing van de spoorwegovergang. De oude overweg bestond uit een zogenaamde 'Harmelen overwegplaat', waarbij de spoorstaven met elastomeer ingegoten waren in de zware betonnen overwegplaten. In de afgelopen jaren zijn er enkele spoorstaafbreuken geweest bij deze overwegconstructie.

De vernieuwde overweg is nu een zogenaamde 'STRAIL overweg', waarbij de spoorstaven niet meer ingegoten zijn in de spoorwegovergang maar waarbij er tussen de spoorstaven rubberen platen zijn gelegd. De platen bestaan uit gevulkaniseerd, gerecycled rubber van oude autobanden. Voordeel van deze STRAIL overweg is dat het ook een stuk stiller is en voor minder trillingen zorgt. Dat is althans de verwachting van spoorbeheerder ProRail: in Dorst wordt momenteel een pilot uitgevoerd waarbij wordt onderzocht wat de effecten zijn van dit type overweg. Het type STRAIL overweg wordt overigens al meerdere jaren overal in Nederland toegepast en wordt steeds vaker gebruikt. Diverse andere overwegen in de gemeente Oldebroek waren al van STRAIL overwegplaten voorzien de afgelopen jaren.

Naast de overwegvernieuwing heeft aannemer Swietelsky Rail in opdracht van ProRail het spoor en de bovenleiding vernieuwd en zijn de perrons opgehoogd. Vanwege de werkzaamheden in en rond Zwolle rijden er nog tot en met maandag 20 juli geen treinen. Onder andere tussen Zwolle en Herfte aansluiting wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe dive-under. Met de nieuwe dive-under wordt het mogelijk voor treinen van en naar Meppel en van en naar Emmen om elkaar te ongelijkvloers kruisen, waardoor treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten. Om dit alles mogelijk te maken moeten er ook op technisch vlak veel vernieuwingen worden doorgevoerd in de beveiligingssystemen in en rond Zwolle. Meer informatie over dit project (waar ik in opdracht van ProRail de foto's mag verzorgen) is te vinden op ProRail.nl.
Locatie Reageren 1.274x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep
Boom begeeft het door vele regenwater Puttensteinsveldweg Wezep
19-jarige man uit Wezep overleden bij tragisch ongeval Zuiderzeestraatweg Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 20,4°C
WZW 24,1km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@ErikvHaren Enig idee wanneer de uitslag van deze zitting is? Want ik neem aan dat ze nog wel even de tijd nemen om alles te bestuderen?
Donderdag 29 juli 2021 - 13:59
@IntoBits Limited edition collectors item?
Donderdag 29 juli 2021 - 13:42
@RWSverkeersinfo A32 Re 21,0 spanband op vluchtstrook
Woensdag 28 juli 2021 - 09:21
@PaulKoetsier Wezep, Wezup, Wesepe… ook dat kan allemaal!
Dinsdag 27 juli 2021 - 18:38
@EDT83651904 Ja, zeker met zo’n bui.
Maandag 26 juli 2021 - 21:38
Wow, wat een geweld! Onweersbui trekt over de Gaisberg bij Salzburg (Oostenrijk). Nu live! https://t.co/Sx9nIYKINU
Maandag 26 juli 2021 - 21:25
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22