Nieuwsarchief

Loodsen met oldtimers behouden bij felle schuurbrand Eperweg Heerde

De brandweer kon door snel ingrijpen voorkomen dat omliggende loodsen en woningen bij een schuurbrand aan de Eperweg in Heerde in brand zijn gevlogen. De brandweer van Heerde kreeg dinsdag omstreeks tien voor half een 's middags de melding binnen dat er een brand woedde in een schuur tussen woningen en een loods vol met oldtimers. Omdat er sprake was van een grote kans op overslag van de brand werd er flink opgeschaald door de brandweer. De brand woedde in een schuur op een perceel van een woning en niet op het perceel van een van de omliggende bedrijven zelf.

Er werd opgeschaald naar middelbrand, grote brand en later zelfs zeer grote brand. Dat hield in dat naast de brandweer van Heerde ook de korpsen Oene, Epe, Wapenveld, Apeldoorn, Welsum, Hattem, Vaassen en Wezep opgeroepen werden voor de inzet van blusvoertuigen en ondersteunende voertuigen zoals waterwagens, slangenwagens en een hoogwerker. Door het snelle ingrijpen kon de brand geblust worden door de inzet van twee blusvoertuigen en twee waterwagens, waardoor de brandweer afschaalde naar 'middelbrand' en de overig gealarmeerd eenheden retour konden.

Bij de omliggende loodsen waar veel oldtimers staan werd met man en macht alle voertuigen uit de loodsen gehaald. Volgens de veiligheidsregio kon voorkomen worden dat omliggende objecten vlam vatte, maar wel liepen enkele woningen schade op. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.


Locatie Reageren 980x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

Scooterbestuurder zwaargewond bij ongeval Molenweg Heerde
Zwaargewonde bij ernstig ongeval Eperweg Heerde
25-jarig scooterbestuurder uit Wezep overleden bij ongeval op de Kamperweg bij Heerde
Het weer in Wezep
Regen 7,7°C
WZW 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 13:18.47] Aanrijding letsel Stationsweg Wezep
Donderdag 21 oktober 2021 - 13:18
@EdAldus Ze zullen jou vast wel een kijkje laten nemen. En als er een afzetting is met linten zie je vaak van daar buiten ook aardig wat. Bij daglicht denk ik het beste moment om eens te kijken naar schadesporen?
Donderdag 21 oktober 2021 - 05:21
Ga je zo de weg op? Pas dan goed op onderweg voor omgewaaide bomen en afgebroken takken. De meldingen van stormschades hier in de regio (en vooral landelijk) nemen flink toe inmiddels. Forse windstoten kunnen voor flinke schade zorgen. https://t.co/AgmoZapn4s
Donderdag 21 oktober 2021 - 04:05
RT @POL_Zwolle AANHOUDING!! Begin van deze avond heeft een ondersteuningsgroep van de politie, een 44-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval op de Kruidvat, die gisteren plaatsvond in de wijk Holtenbroek. ^ME
Woensdag 20 oktober 2021 - 23:04
RT @MeteoWard Nieuwe beelden van de #tornado in 's-Heerenberg (Gelderland - NL). Rotatie mooi te zien. © Sascha Jolink #onweer https://t.co/WwXI7t3YKR
Woensdag 20 oktober 2021 - 20:27
RT @PascalBosveld Windhoos zojuist gespot boven Elten. Windhoos is ongeveer 1 minuut aan de grond geweest. @StormchaserNL @weermanreinier https://t.co/589oabVmcJ
Woensdag 20 oktober 2021 - 18:58
@Riekelien Met dat laatste is zeker rekening gehouden, in de beginuren zijn er zeker geen foto’s van het voertuig gepubliceerd gezien de heftigheid van de aanrijding en de eventuele afloop ervan. De auto was zover ik verder wist grotendeels geschoond van persoonlijke eigendommen.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:46
@WimWesterink @Arno_nurse Maar waarom zou dat geen nieuwswaarde kunnen hebben? Er is sprake van een groot maatschappelijk probleem in het verkeer. Dat die fles aanwezig is, wil niet zeggen dat het gebruikt is, maar zou het in zijn geheel voor particulieren verboden moeten zijn om te vervoeren?
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:44
@PdDenekamp Ik denk dat je de column (subjectief) en de artikelen (journalistiek) los van elkaar moet zien.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:14
@Ruben0570 Zeker, ik heb de column gelezen. En zoals vaker bij meningen kan het gebeuren dat degene die het uit niet altijd volledig op de hoogte is van wat er allemaal mee speelt op de achtergrond.
Woensdag 20 oktober 2021 - 09:02