Kettingsbotsing met zes voertuigen op de A28 bij Wezep: snelweg dicht

Op de A28 vlak voor afslag Wezep vond woensdagmiddag een kettingsbotsing plaats waarbij tenminste zes voertuigen betrokken raakten. Het ongeval gebeurde omstreeks half vier op de rijbaan richting Zwolle. Door nog onbekende oorzaak kwamen de zes voertuigen met elkaar in botsing, waarbij meerdere voertuigen forse schade opliepen. Een vrouw is door ambulancepersoneel de brancard opgeholpen en later per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Vanwege het ongeval en de daarbij ontstane ravage was de rijbaan richting Zwolle enige tijd volledig afgesloten. Het verkeer werd bij afslag 't Harde van de snelweg afgeleid. Ingesloten verkeer tussen 't Harde en het ongeval bij Wezep kon na enige tijd via de vrijgemaakte vluchtstrook het ongeval passeren. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de zes voertuigen schade geborgen. Van der Kolk kwam in opdracht van Rijkswaterstaat ter plaatse om de rijbaan en de vluchtstrook te reinigen. Door het ongeval ontstond er een lange file vanaf afslag Nunspeet/Elspeet tot aan Wezep. Ook op diverse binnenwegen liep het verkeer vast vanwege omrijdend verkeer.

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto in de berm bij kopstaart aanrijding op de A28 tussen 't Harde en Wezep
Scooterrijder gewond na botsing met auto Kerkweg Ruitersveldweg Wezep