Nieuwsarchief

Schoorsteenbrand bij rietgedekte woning Vierschotenweg 't Loo Oldebroek

De brandweerkorpsen van Oldebroek en Elburg werden zondagavond rond vijf over tien gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een rietgedekte woning. Omdat het een woning met rieten dak betrof, werd naast de blusploeg van Oldebroek ook de blusploeg van Elburg gealarmeerd. Daarnaast kwamen er ook een hoogwerker en waterwagen ter plaatse ter ondersteuning. De brandweer heeft het rieten dak preventief gekoeld. Met behulp van de hoogwerker kon de schoorsteen geveegd worden van bovenaf. Doordat de bewoners de schoorsteenbrand tijdig konden ontdekken, is gelukkig erger voorkomen. Een medewerker van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om te helpen met de afhandeling. De bewoners bleven voor zover bekend ongedeerd.

Het stookseizoen staat op het punt van beginnen of is wellicht al wel begonnen bij jou thuis? Hoe voorkom je een schoorsteenbrand? En wat moet je doen als er onverhoopt toch een schoorsteenbrand ontstaat? Lees de tips op de website van de brandweer.
Locatie Reageren 1.507x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Loo:

Rietgedekte woning volledig in de as gelegd door felle brand Bovenheigraaf 't Loo
Automobilist botst tegen boom op de Bovenheigraaf bij 't Loo
Brand in het bos naast de Looweg op 't Loo
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,7°C
WZW 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
De vorige tweet was niet goed verzonden en dus van 30 min geleden. Het slachtoffer is zojuist na ruim een uur zwaar bekneld te hebben gezeten bevrijdt door de brandweer. De hulpdiensten zijn met velen aan het strijden voor het leven van het slachtoffer.
Dinsdag 19 oktober 2021 - 00:01
Op de afrit van de A50 bij afslag Epe is een ernstig ongeval gebeurd. Een personenauto is met hoge snelheid rechtdoor geschoten en het bos tussen af- en toerit in gegaan. De brandweer is druk bezig met het bevrijden van het slachtoffer. De traumaheli is inmiddels ook ter plaatse. https://t.co/b6MCXgzuIA
Maandag 18 oktober 2021 - 23:56
@FCZNiels038 En is het daarom normaal dat andere journalisten verantwoordelijk moeten worden gehouden? Ik sla toch ook niet iemand in elkaar uit voorbaat, omdat een totaal willekeurig ander iemand mij onrecht heeft aangedaan? Want ‘ik vertrouw nu niemand meer’? Wat is dat voor gedachtegang?
Maandag 18 oktober 2021 - 14:07
@FCZNiels038 Je kunt niet alle media over één kam scheren, wat velen graag doen. Ik ken de casus van Hazes niet, ik volg geen showbizz nieuws. Dat interesseert mij totaal niet. Maar goed, jij geeft dus ook al aan dat bedreigingen prima zijn. Ik vind dat bijzonder zorgelijk.
Maandag 18 oktober 2021 - 13:53
‘Hebben ze aan zichzelf te danken’ lees ik veel. Echt heel erg zorgelijk dat er zoveel mensen menen dat intimidatie & geweld een normale ‘omgangsvorm’ is. Het vrije woord, persvrijheid en daarmee ook de democratie donderen als een kaartenhuis in elkaar zo. https://t.co/cH0OF4Nr32
Maandag 18 oktober 2021 - 13:43
Melding aanrijding Feithenhofsweg Oldebroek betrof een incident op een erf bij een woning, traumaheli is gecanceld, ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis. Ik ga retour.
Maandag 18 oktober 2021 - 12:39
[Politie 12:13.55] Aanrijding letsel Feithenhofsweg Oldebroek
Maandag 18 oktober 2021 - 12:13
[Traumahelikopter 12:10.08] A1 (MMT) (DIA) 13991 Feithenhofsweg Oldebroek 99857
Maandag 18 oktober 2021 - 12:10
@djidee Bermblokjes doen al wonderen…
Zondag 17 oktober 2021 - 20:29