Nieuwsarchief

Zware beknelling bij ernstig ongeval A50 Epe: bestuurder met zeer hoge snelheid van de weg, lachgascilinder in de auto

Een heftige hulpverleningsactie maandagavond op de A50 bij Epe. Een bestuurder van een Mercedes was daar met zeer hoge snelheid van de weg geraakt en met volle snelheid tegen een rij bomen gebotst tussen de af- en toerit bij Epe. Ooggetuigen zouden hebben gezien dat de bestuurder met zeer hoge snelheid over de A50 reed. Even verderop troffen dezelfde ooggetuigen de auto tussen de bomen bij de afslag. De auto lijkt op basis van de sporen in een streep rechtdoor te zijn gegaan op de afslag en is daarbij met hoge snelheid gelanceerd door een greppel om vervolgens meters verderop tegen de bomen te botsen.

De bestuurder zat zwaar bekneld in zijn voertuig. De brandweerkorpsen van Vaassen en Apeldoorn zijn ruim een uur volop bezig geweest om de man te kunnen bevrijden. Ondertussen was ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel onderweg. De arts en verpleegkundige van het MMT hebben het ambulancepersoneel en brandweer geassisteerd bij de bevrijding van de man uit het voertuig. Met onder andere hydraulisch redgereedschap en spanbanden met ratels om bomen werd geprobeerd ruimte te maken voor het slachtoffer. Pas nadat het MMT een amputatie heeft uitgevoerd kon de man worden bevrijdt uit het voertuig. Het slachtoffer is per ambulance en onder begeleiding van de arts van het MMT naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het is nog niet bekend (gemaakt) welk ander letsel de bestuurder onder andere had. Voor het leven van de man werd nog gevreesd.

Tijdens de hulpverlening ontdekten de hulpdiensten onder andere een lachgascilinder in de auto bij de bijrijdersstoel. De politie heeft het ongeval in onderzoek. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft sporenonderzoek gedaan. Of de bestuurder onder invloed heeft gereden van verdovende middelen wordt nog onderzocht. De identiteit van de man is nog niet bekend (gemaakt).

Taxichauffeur beboet
De afrit van de A50 bij Epe was afgesloten vanwege het ongeval, de hulpverlening, het onderzoek en de berging van het voertuig. Een taxichauffeur reed ondanks de duidelijk aangegeven wegafzetting toch het 'werkvak' in. Hij kreeg een stopteken van de weginspecteur van Rijkswaterstaat, waarna agenten de man voorzien hebben van een proces verbaal. De taxichauffeur wilde richting de N309 richting 't Harde maar probeerde ondanks de afgesloten afslag toch de kortste route te nemen. Nadat de gegevens van de taxichauffeur genoteerd waren, moest hij alsnog via de snelweg zijn weg vervolgen.

Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse om de zwaarbeschadigde auto te bergen. Pas ver na middernacht kon de afrit van de A50 bij Epe weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 3.819x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Derde keer brand op camping Epe: tent volledig afgebrand
Voor de tweede keer in een nacht brand op camping bij Epe: twee chalets door brand verwoest
Vermoeden van brandstichting bij schuurbrand op camping Tongerenseweg Epe
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,2°C
ZZO 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Nieuws: Derde keer brand op camping Epe: tent volledig afgebrand - https://t.co/2vFluTq9Uj (foto's & video) https://t.co/i7CgWTHyxE
Zaterdag 27 november 2021 - 22:03
@MartijnFSnl @Talpaweer Dat zijn details op korte termijn. Dit soort verwachtingen kijken naar globale systemen en wat dat op grote lijnen voor drukpatronen oplevert. Dat is op lange termijn nog redelijk te verwachten, de details vul je pas later in.
Zaterdag 27 november 2021 - 18:33
@W_Z13 Sterkte, hopelijk valt het allemaal mee!
Zaterdag 27 november 2021 - 18:17
Vanmiddag tijdens de (digitale) Wintermeeting van https://t.co/B3KAZ5Ube6 in samenwerking met @Talpaweer werd deze verwachting uitgebreid besproken. Prima onderbouwing van Reinout, hopen dat de uitvoering van het winterweer ook zo tot zijn recht komt. ???? https://t.co/Qi3u4WpqJy
Zaterdag 27 november 2021 - 18:16
@adeboon @Talpaweer Deze verwachting kijkt naar andere signalen dan alleen de pluim. Juist dat maakt het stukken interessanter dan je verwachting enkel baseren op de pluim.
Zaterdag 27 november 2021 - 18:14
[Politie 12:18.11] Aanrijding letsel Uilennest Hollewand Hattem
Zaterdag 27 november 2021 - 12:18
@_JordanCrane Power lines coming down caused by the storm? Looks freaky.
Zaterdag 27 november 2021 - 01:16
Een melding van een woningoverval vannacht rond 03.20u bij de flat aan de Dollard in Zwolle. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. https://t.co/a1tSofepNk
Vrijdag 26 november 2021 - 05:33
@liekeverrips Een in de richting van het centrum en de ander vanaf het centrum richting de toerit van de A28. Anders kan daar ook niet, je hebt geen andere kruisende bewegingen.
Donderdag 25 november 2021 - 21:14
Nieuws: Auto's botsen op beruchte kruising Katerdijk - toerit A28 Zwolle-Centrum - https://t.co/vMzlLpxfsW (foto's) https://t.co/ML7y9j4l04
Donderdag 25 november 2021 - 21:06