Nieuwsarchief

Vijf gewonden bij ernstig ongeval in staart van file werkzaamheden A50 Epe

Bij een ernstig verkeersongeval op de A50 bij Epe zijn zondagmiddag vijf personen gewond geraakt, waarvan er drie naar het ziekenhuis moesten per ambulances. Het ongeval gebeurde omstreeks tien voor drie op de rijbaan tussen Heerde-Zuid en Epe. Door werkzaamheden stond er al meerdere uren een korte file op de rijbaan richting Apeldoorn. In de staart van de file kwam het tot een ongeval. Een aantal voertuigen kwamen in de staart van de file stil te staan. Betrokkenen gaven aan dat ze volledig tot stilstand waren gekomen in de file. De bestuurder van een grijze Mercedes heeft de file over het hoofd gezien en is met volle snelheid ingereden op een bedrijfsbusje. Dit voertuig schoot weer door op een personenauto ervoor, die weer een camper raakte. De schade aan de betrokken voertuigen was groot.

Vanwege de ernst van het ongeval en het feit dat er in twee voertuigen personen zaten die niet op eigen kracht uit het voertuig konden komen, werd er door de brandweer opgeschaald naar middel hulpverlening. De brandweerkorpsen van Heerde en Hattem werden ingezet op de bevrijding van de slachtoffers uit de voertuigen. De personen zaten niet bekneld. Naast de vele ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De snelweg werd in de richting van Apeldoorn tijdelijk afgesloten.

Het Verkeers Ongevallen Analyse team van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Ook het droneteam van de politie kwam ter plaatse om luchtfoto's te maken. Bergingsbedrijf Wolves heeft de voertuigen geborgen. Rijkswaterstaat kon op een gegeven moment weer een rijstrook vrijgeven. Alleen tijdens het bergen en tijdens het reinigen van het wegdek door de ZOAB cleaner van Van der Kolk moest de weg kort weer even dicht.


Locatie Reageren 3.761x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,6°C
N 20,9km/h
1,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier