Sneeuwjachten 07 februari 2021: deel 1 - Wezep

De meteorologische winter is weer begonnen en dat is een mooie gelegenheid om terug te blikken op de sneeuwjachten van zondag 7 februari van dit jaar. Die dag vielen er vele centimeters sneeuw. In combinatie met een erg lage temperatuur (Tmax -1.4ºC om 0.00u, Tmin van -5,1°C om 16.40u) en een harde wind (windstoten tot max 62,5km/h gemeten op mijn eigen weerstation in Wezep) leverde dat sneeuwjachten op.

De komende weken wil ik op mijn YouTube kanaal meerdere uren aan beeldmateriaal van die dag met jullie delen. Een van mijn camera's heb ik op mijn statief gezet en in de gordels op de bijrijdersstoel van mijn auto geplaatst. Vanuit Wezep ben ik via Hattem richting Zwolle gegaan. Even later ben ik ook nog een aantal andere plaatsen op gaan zoeken in de regio om te kijken hoe de sneeuwduinen en de wegen er daar bij lagen. Het beloven spectaculaire beelden te worden, dus abonneer je zeker op mijn kanaal om geen video te missen.

In deze video rij je mee door mijn eigen woonplaats Wezep. Het is nog vroeg op de zondagochtend en veel mensen liggen nog te slapen. De wegen liggen er maagdelijk wit bij. We beginnen op de Zuiderzeestraatweg in Wezep bij de Dorpskerk en rijden via de Stationsweg eerst in de richting van het viaduct van de Leemculeweg over de A50 tussen Wezep en Hattem / Wapenveld. Daarna rijden we terug over de Stationsweg richting Wezep om vervolgens via de Keizersweg richting Hattem te rijden. In deze video zie je de beelden die ik die ochtend gemaakt heb in Wezep.

Veel kijkplezier!

Reageren 734x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Meer recent nieuws uit Wezep:

Stankoverlast in Wezep en hinder op de A28 door brandstichting, boeren trekken naar hoofdbureau Zwolle voor vrijlating arrestant
Spoorwegovergangen in Wezep enkele uren dicht vanwege storing
Auto van de weg op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Bewolking met zon 19,8°C
WNW 11,2km/h

[Politie 14:00.15] Aanrijding letsel Kamperweg Wapenveld
Dinsdag 05 juli 2022 - 14:00
@Damianruitenga Gezien de rook een natuurbrand?
Maandag 04 juli 2022 - 15:47
RT @ProRail Tijdens dit werk is hij door de hoogspanning geraakt (geëlektriseerd). Er vindt onderzoek naar de toedracht plaats. Aannemer @DuraVermeer werkt hier in opdracht van ProRail aan een fietstunnel. De bouw is stilgelegd 2/2 https://t.co/piNV0DHa4w
Maandag 04 juli 2022 - 15:02
RT @ProRail Helaas is vanmorgen een medewerker gewond geraakt op de bouwplaats Hessenweg Zwolle en naar het ziekenhuis vervoert. Hij werkte aan de verplaatsing van een lantarenpaal in de omgeving van een hoogspanningsleiding van Tennet...1/2
Maandag 04 juli 2022 - 15:01
Wezep luchtalarm check! @VNOGregio
Maandag 04 juli 2022 - 12:00
@henrietvdwal Oei, waren jullie dat? Helemaal doorweekt thuisgekomen?
Zondag 03 juli 2022 - 20:21
@ErnaIst Omdat ik daar geen ruimte voor heb.
Zondag 03 juli 2022 - 20:20
@Anvave Lol, ga de verkeersregels er nog eens op naslaan.
Zondag 03 juli 2022 - 19:53
Of door de crash of door deze gekken was het toch wel een rode vlag geworden. #f1 https://t.co/gwMfWD0vXz
Zondag 03 juli 2022 - 16:20
RT @SamuelMargo Zhou looks stuck between the barrier and the tyre wall #F1 #BritishGP https://t.co/11gANukPnl