Nieuwsarchief

Frontale aanrijding op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek: weg dicht

De Zuiderzeestraatweg in Oldebroek is maandagmiddag enige tijd afgesloten geweest vanwege een frontale aanrijding tussen twee automobilisten. Het ongeval gebeurde iets voor vijf uur 's middags ter hoogte van de kruising met de Van Asseltweg. De bestuurster van een personenauto reed in de richting van Wezep. Ter hoogte van de kruising met de Van Asseltweg zit er een knik in de weg, waarbij de bestuurster volgens getuigen de wegmarkering van de fietssuggestiestrook aanhield als 'uiterste' belijning waarbij ze binnen de lijnen wilde blijven rijden. Een tegenligger kwam daardoor in de knel met de beschikbare ruimte op de weg. Hij kon niet uitwijken naar rechts, omdat daar de verhoging van de bushalte lag. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen botsten met elkaar, waarbij forse schade ontstond voor een ongeval binnen de bebouwde kom.

Zowel de bestuurster van de personenauto als een vrouwelijke inzittende van de andere auto zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling / controle. De politie sloot de Zuiderzeestraatweg af tussen de Stationsweg en de Spronksweg. Het verkeer moest omrijden door het dorp. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om beide voertuigen te bergen. Omstreeks kwart over zes kon de weg weer vrijgegeven worden.
Locatie 2 reacties 3.743x

Reacties (2)

RobertDinsdag 04 januari 2022 – 03:25
Het is een schande dat hier nog steeds een knik in zit. Ik ben hier al zo vaak afgesneden!
Alles rijd hier doorheen, vrachtverkeer bussen tractors auto's. Laat de gemeente dit bijvoorbeeld oplossen met vluchtheuvels, of duidelijke belijningen. Het is daar te smal en te druk. En laat ze de knik weghalen.

MartijnDinsdag 04 januari 2022 – 16:09
De situatie ter plekke is niet ingericht voor 50 km/u, maar je mag daar wel 50 km/u rijden.
De weg is te smal en wanneer je uit de richting Wezep komt rijden, moet je na de bushalte plotseling scherp rechts door die knik.
De eerste keer dat ik er reed, werd ik er ook bijna door verrast.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe brandweerkazerne in Oldebroek feestelijk geopend
Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
Regen 14,3°C
WZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier