Nieuwsarchief

Spoorwegovergangen in Wezep enkele uren dicht vanwege storing

Een storing in een overweginstallatie bij het station in Wezep heeft donderdagavond voor hinder gezorgd voor het verkeer en uitval van treinen. Omstreeks kwart over vijf donderdagmiddag gingen de spoorbomen aan de Stationsweg, Ruitersveldweg en Keizersweg niet meer open. De treinen die in eerste instantie nog reden moesten de overwegen stapvoets naderen en flink 'typhoneren'. ProRail liet onderhoudsaannemer Strukton ter plaatse komen om te onderzoeken waar de storing zich bevond. Een transformator in een technische installatie bij het station bleek defect te zijn geraakt en begon eveneens te smeulen. De brandweer van Wezep werd daarvoor nog opgeroepen, maar zij bleken niet nodig omdat al vrij snel duidelijk was dat er geen sprake was van brand.

Om de reparatie uit te voeren moest het treinverkeer tijdelijk worden stilgelegd. Vanwege capaciteitsproblemen konden er geen treinvervangende bussen ingezet worden, zo meldde de NS.

De storingsmonteurs van Strukton konden het defecte onderdeel vervangen. Nadat alles getest en veilig bevonden was, konden de getroffen veiligheidsmaatregelen bij station 't Harde uit het spoor worden gehaald, waarna het treinverkeer weer opgestart kon worden. Omstreeks tien uur 's avonds gingen de treinen weer rijden.
Locatie Reageren 806x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Stankoverlast in Wezep en hinder op de A28 door brandstichting, boeren trekken naar hoofdbureau Zwolle voor vrijlating arrestant
Auto van de weg op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Flinke vertraging op de A28 bij Wezep door honderden trekkers op weg naar boerenprotest
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
Z 6,5km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02