Nieuwsarchief

Stankoverlast in Wezep en hinder op de A28 door brandstichting, boeren trekken naar hoofdbureau Zwolle voor vrijlating arrestant

De boerenprotesten zijn dinsdag verder gegaan met diverse onaangekondigde acties. Zo werd er langs de A28 bij Wezep een brand gesticht in een weiland naast de snelweg. De brandweerkorpsen van Zwolle en Hattem werden rond half vier opgeroepen om de brand te blussen, maar uiteindelijk is besloten om de brand niet te blussen. Rijkswaterstaat sloot in eerste instantie de rechterrijstrook af op de rijbaan richting Amersfoort voor een veilige werkruimte voor de hulpdiensten. Nadien werd de rechterrijstrook vrijgegeven, maar werd er vanwege de rookontwikkeling wel een maximumsnelheid ingesteld van 90 en 70km/h. Toen de boeren omstreeks tien voor acht vertrokken vanaf het weiland langs de A28 bij Wezep en zich richting de Voskuilerdijk begaven, ontstond er op de snelweg slecht zicht vanwege het opwaaiende stof vanaf de parallelweg langs de snelweg. Nadat een grote groep trekkers vertrokken was richting Zwolle, zijn er volgens Rijkswaterstaat nog een flink aantal banden op de brandende hooistapel gegooid, waardoor de aanvankelijk eerst lichtgrijze rookpluim gitzwart werd. Omdat de wind op dat moment richting Wezep stond, heeft het enige tijd voor stankoverlast gezorgd.

De grote stoet met trekkers is vervolgens naar het hoofdbureau van de politie aan de Koggelaan in Zwolle gegaan om daar samen met boeren uit andere plaatsen de vrijlating te eisen van een 16-jarige arrestant. Deze persoon zou dinsdagmiddag bij de boerenprotestactie op de A28 bij Staphorst zijn aangehouden. Ook zou daarbij zijn trekker in beslag genomen zijn door de politie. Toen de grote menigte zich eenmaal aan de achterzijde van het hoofdbureau had verzameld, bleek al snel dat de verdachte al vrijgelaten was door de politie en dat de actie dus niet nodig was. Zo snel als dat alle boeren en sympathisanten aankwamen, zo snel vertrokken ze vervolgens ook weer. De politie heeft daarbij het verkeer geregeld op de kruising van de IJsselallee met de Hanzelaan, omdat de verkeersstroom vanaf het Hanzeland erg groot was.

Vervolgens werd eerst op het verkeersplein A28 Zwolle-Zuid en later op de A28 zelf tussen de IJsselbrug en het viaduct Oostersedijk twee keer de weg geblokkeerd. Op het verkeersplein werd bovendien nog het een en ander achter gelaten wat Rijkswaterstaat moet komen opruimen. Het verkeer liep daardoor wederom flink vast.

Voor zover bekend is het op de Noord Veluwe en in Zwolle deze dinsdag 'rustig' gebleven en zijn er geen arrestaties verricht.
Locatie Reageren 1.631x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Automobilist blijkt onder invloed bij eenzijdig ongeval op de A28 bij Wezep
Dringende oproep: camerabeelden gezocht in Wezep n.a.v. vondst zwaargewonde man
Bestuurder bedrijfsbusje gewond bij eenzijdig ongeval A28 afslag Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,9°C
W 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @ProRail Al zeven jaar op rij stijgt de waardering voor onze stations, blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor. Het meest gewaardeerde station in 2022? Klimmen-Ransdaal, met een 8,3. ?? https://t.co/bPz7mt14hZ
Vrijdag 03 februari 2023 - 17:54
Een selectie van (pers)alarmeringen werd ook automatisch geplaatst op mijn Twitter account, dat zal dus vanaf volgende week ook automatisch stopgezet gaat worden.
Donderdag 02 februari 2023 - 14:56
Elon Musk sloopt inmiddels alles wat Twitter groot gemaakt heeft. Vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot API's van Twitter. Daardoor geen alarmeringen meer op diverse accounts zoals @groteincidenten, @BrndwrOldebroek of @112Kampen. https://t.co/XnjYUvkYwF
Donderdag 02 februari 2023 - 14:56
RT @ProRail Station Almere Centrum is feestelijk geopend en klaar voor de toekomst. Een mooie samenwerking tussen @almere @NS_Stations en @FlevoNieuws https://t.co/EMojwz3psH
Donderdag 02 februari 2023 - 12:20
[Politie 08:23.47] Aanrijding letsel Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Donderdag 02 februari 2023 - 08:23
Overigens wordt er gesuggereerd dat een groot deel van het verkeer op de A27 van/naar stad Utrecht is. Zo’n 90% van de ritten die ik daar rij zijn van/naar bestemmingen buiten Utrecht… en ik denk echt niet dat ik de enige ben daarin.
Woensdag 01 februari 2023 - 23:05
[Traumahelikopter 13:56.27] A1 (DIA) 13991 Molenweg 8081 Elburg 10225 regio 06
Woensdag 01 februari 2023 - 13:55
@RWSverkeersinfo A28 Re 94,8 rijstrook 4 voorwerp op de weg
Woensdag 01 februari 2023 - 09:29
[Brandweer 17:10.09] P 1 BON-06 BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek 061841
Dinsdag 31 januari 2023 - 17:09