Nieuwsarchief

N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers

De N50 tussen Kampen en Kampen Zuid is het afgelopen weekend voorzien van barriers. De aannemer BAM Infra is zaterdagochtend vroeg in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen met het plaatsen van de 'voertuigkerende rijbaanscheiding'. Over een afstand van bijna drie kilometer werd tussen de twee rijbanen een betonnen barrier geplaatst. Dit moet voorkomen dat voertuigen nog frontaal met elkaar kunnen botsen. Op het stuk tussen Kampen en Kampen Zuid zijn de afgelopen jaren diverse zware ongevallen geweest met zwaargewonden en doden tot gevolg. Onder de dodelijke slachtoffers zaten ook mensen die niet de 'veroorzaker' waren van het ongeval. De weg moet op deze manier meer vergevingsgezind worden. Het stuk tussen Kampen en de Ramspolbrug is nog niet voorzien van een voertuigkerende rijbaanscheiding. Naar verwachting zal het daar pas in 2025 of 2026 worden geplaatst.

Om er voor te zorgen dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van de weg moesten er diverse aanpassingen worden gedaan. De ruimte onder meerdere viaducten moest worden verbreed. Over de gehele lengte van het traject is de berm verbreed en zijn er grasbetontegels gelegd zodat bestuurders kunnen uitwijken als de hulpdiensten bij file een doorgang moeten vinden. Ook zijn er extra lichtmasten geplaatst op de plek waar de rijbaanscheiding start aan de noordzijde van Kampen en zijn er hectometerpaaltjes bijgeplaatst, omdat er nu sprake is van een linkerrijbaan (N50 Li) en een rechterrijbaan (N50 Re). Maandagochtend kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer. In de nachtelijke uren voert de aannemer nog wat resterende werkzaamheden uit waarvoor de N50 nog twee nachten afgesloten is.

De bedoeling is dat de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid op lange termijn verbreed gaat worden naar 2 x 2 rijstroken. Rijkswaterstaat liet weten dat er op dit moment geen planning beschikbaar is wanneer deze verbreding gaat plaatsvinden. Vanwege de problemen rondom stikstof zijn deze plannen in de ijskast gezet.

Zie ook:
Werkzaamheden in beeld: N50 bij Kampen dit weekend dicht vanwege aanbrengen veiligheidsmaatregelen
Reageren 1.449x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,3°C
W 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier