Nieuwsarchief

Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid

De N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en afslag Kampen Zuid is dinsdagochtend ruim anderhalf uur afgesloten geweest voor het verkeer vanwege een ongeval net voorbij verzorgingsplaats Zalkerbroek bij Kamperveen. De hulpdiensten werden rond vijf over acht gealarmeerd vanwege het ongeval op de rijbaan richting Kampen. Er was sprake van filevorming: vanaf Kampen Zuid sloeg een file terug in de richting van knp. Hattemerbroek. Ter hoogte van het viaduct over de Kamperstraatweg merkte een bestuurder van een auto met aanhanger de file te laat op en botste achterop zijn voorganger. Bij het ongeval raakte niemand gewond, maar er was wel schade. Beide voertuigen kwamen door de klap aan elkaar vast te zitten. Aan de voorzijde van het achterste voertuig was nog een sleepoog bevestigd, deze zorgde ervoor dat beide voertuigen niet van elkaar los te halen waren zonder dat een bergingsauto in actie moest komen.

En dat leverde direct een volgend probleem op: omdat het wegprofiel op het viaduct over de Kamperstraatweg zo smal is, was er geen ruimte meer over om het ongeval te passeren. De berger van bergingsbedrijf Stouwdam die ter plaatse was gekomen door de file moest achteruit terug naar verzorgingsplaats Zalkerbroek. Vanaf daar moest hij via de serviceweg naar de Kamperstraatweg om vervolgens naar afslag Kampen Zuid te rijden. Vanaf daar is hij (met toestemming van Rijkswaterstaat) 'spookrijdend' richting het ongeval gereden. Het laatste stuk moest de berger zelfs achteruit afleggen, zodat de berger met de lier de voertuigen van elkaar los kon trekken.

Al met al leverde het vrij simpele ongeval dus veel vertraging op voor verkeer richting het noorden. De N50 werd bij knooppunt Hattemerbroek afgesloten richting het noorden. Verkeer op de rijbaan richting het zuiden werd eveneens geconfronteerd met vertraging: de politie liet het verkeer enkele keren meerdere minuten stoppen zodat er verderop ruimte werd gecreƫerd voor 'ingesloten' verkeer om te keren bij verzorgingsplaats Zalkerbroek.

Omdat er ook een aanhanger met brandstoftank betrokken was bij het ongeval, kwam er nog een politieagent ter plaatse van de milieupolitie. Deze agent heeft diverse bevindingen rondom de aanrijding en eventuele schade aan de aanhanger vastgelegd.

Het ongeval gebeurde overigens niet op het stuk waar afgelopen weekend barriers zijn geplaatst. Op het stuk van de N50 waar vandaag het ongeval plaatsvond is de wegindeling al zo sinds de verbouwing van 2006.


Locatie Reageren 2.975x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,3°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier