Nieuwsarchief

Automobiliste gelanceerd bij begin werkzaamheden op de A28 bij Wezep: auto vliegt tientallen meters door de lucht

Een automobiliste is maandagmiddag rond kwart voor vier op spectaculaire en tegelijkertijd bizarre wijze met haar voertuig van de weg geraakt op de A28 bij Wezep. De bestuurster reed in de richting van Zwolle toen ze voorbij de afslag van Wezep door nog onbekende oorzaak op de vluchtstrook terecht kwam. Op de plek waar de invoegstrook eindigt is vanwege de wegwerkzaamheden voor de nieuwe afslag Wezep / Hattemerbroek (H2O) een tijdelijke barrier geplaatst. Deze barrier zorgt er voor dat de vluchtstrook afgesloten wordt en dat er een veilig werkvak gemaakt is voor de wegwerkers even verderop. Vanwege de maatregel is er al enkele maanden een snelheidsbeperking ingesteld van 90km/h.

De bestuurster reed met haar voertuig op het beginpunt van deze barrier en werd letterlijk gelanceerd. Ze is enkele tientallen meters verderop met de achterkant van het voertuig in de berm terecht gekomen om vervolgens over de kop te vliegen en op de zijkant tot stilstand te komen. Daarbij werden diverse onderdelen van het wegmeubilair de grond uit gereden. De bestuurster kon zelfstandig uit het voertuig komen, maar is even later door ambulancepersoneel de brancard op geholpen. Ze werd uiteindelijk met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de vrouw heeft opgelopen.

Vanwege het ongeval was de rechterrijstrook afgesloten voor het verkeer. Dat zorgde voor een lange file vanaf Nunspeet tot aan Wezep. Het verkeer moest rekening houden met meer dan anderhalf uur vertraging. Ook voor verkeer richting Amersfoort ontstond er enige vertraging door een kijkersfile. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen met een bergingsauto met kraan om het voertuig over de barrier heen te hijsen. Rijkswaterstaat en de aannemer gaan na de avondspits het portaal inspecteren op eventuele schade. Ook het wegmeubilair wordt dan weer hersteld en schoongemaakt van de vele motorolie die bij het ongeval vrijkwam.


Locatie Reageren 4.309x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Man aangehouden na wilde achtervolging door Wezep: verdachte ramt politieauto
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,6°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier