Nieuwsarchief

Woning door felle brand verwoest Abraham Kuyperhof Wezep

De brandweer van Wezep werd vrijdagmiddag rond kwart voor vijf gealarmeerd voor een woningbrand aan de Abraham Kuyperhof in Wezep. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van flinke rookontwikkeling. Buurtbewoners hadden de bewoonster van de woning al in veiligheid kunnen brengen. De brandweer moest volop aan de bak: er woedde een flinke brand op de begane grond van de woning, waarbij veel rook vrij kwam. De politie was ondertussen begonnen met het evacueren van de omliggende woningen. Er werd uiteindelijk rond vijf over vijf opgeschaald naar middelbrand. Naast de hoogwerker van brandweer Zwolle werden ook nog de blusploeg en waterwagen van brandweer Oldebroek gealarmeerd. Uiteindelijk is enkel de tankautospuit van brandweer Oldebroek nog als extra blusploeg ter plaatse gekomen om de blusploeg van Wezep te assisteren. De hoogwerker van brandweer Zwolle was ook aanwezig maar hoefde niet ingezet te worden.

De bewoonster van de woning raakte volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland gewond bij de brand. Zij is ter plaatse door medewerkers van de ambulance nagekeken. Voor zover nu bekend is de vrouw niet mee gegaan naar het ziekenhuis. De woning van de vrouw is door de brand volledig verwoest. Omliggende woningen hebben rook- en waterschade opgelopen. De woningen in hetzelfde blok zijn door de brandweer gecontroleerd.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer kwam ter plaatse om een onderzoek te beginnen. Een medewerker van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners van de diverse woningen bij te staan met de zaken die geregeld moeten worden voor opvang en herstel.


Locatie Reageren 3.534x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,8°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier