Nieuwsarchief

Weekendwerk A28 afslag Wezep-Hattemerbroek afgerond: liggers nieuw viaduct succesvol ingehesen

Het weekendwerk op de A28 bij de nieuwe afslag bij Wezep - Hattemerbroek zit er op: aannemer Gebr. van der Lee heeft in opdracht van de provincie Gelderland en in samenwerking met diverse onderaannemers de werkzaamheden die dit weekend gepland stonden voor de bouw van het nieuwe viaduct succesvol uitgevoerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen twee grote kranen van kraanbedrijf Mammoet met het inhijsen van de eerste liggers. Verspreid over meerdere momenten in het weekend zijn alle negentien liggers voor het nieuwe viaduct geplaatst.

Tegelijkertijd vonden er ook nog andere werkzaamheden plaats rondom dit project. Zaterdagochtend vroeg is men begonnen met het slopen van het oude viaduct Voskuilerdijk. De sloop ging voorspoedig, aan het begin van de middag was het viaduct volledig gesloopt en was men al druk bezig om al het puin af te voeren. Ook zijn er dit weekend enkele portalen voor bewegwijzering en matrixborden weggehaald en twee nieuwe portalen zijn er voor in de plaats terug gekomen.

De snelweg A28 was dit weekend in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer vanaf 't Harde richting knooppunt Hattemerbroek. Met name op de zaterdag leverde dit op de omleidingsroute via de A50 en A1 lange files op door een combinatie van omrijdend- en vakantieverkeer. Ook op de binnenwegen was het een stuk drukker dan normaal. Tot hele grote problemen heeft dit verder niet geleid. In de nacht van zondag op maandag kon de snelweg rond tien over vier 's nachts weer vrijgegeven worden voor het verkeer, ruim op tijd voor de ochtendspits.


Locatie Reageren 2.687x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 9,4°C
W 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier