Nieuwsarchief

Fietser (73) uit Wezep overleden na aanrijding met landbouwvoertuig Molenweg Wapenveld

Een 73-jarige fietser uit Wezep is dinsdagavond overleden aan de gevolgen van een aanrijding met een landbouwvoertuig op de Molenweg in Wapenveld. Volgens de politie fietste de man rond tien voor zes 's middags vanuit Wezep richting Wapenveld. Vlak voor de rotonde met de Groteweg ging het mis: een landbouwvoertuig die eveneens uit de richting van Wezep kwam zou de man geraakt hebben. Omstanders meldden op locatie dat de bestuurder van het landbouwvoertuig nog wel gestopt zou zijn en mogelijk zijn gegevens achter zou hebben gelaten, maar daarna is doorgereden. De politie kon bevestigen dat de bestuurder van het landbouwvoertuig het plaats ongeval had verlaten en dat zij op zoek waren naar de verdachte.

De brandweer van Heerde werd met spoed ter plaatse gevraagd om zichtschermen te plaatsen. Na het ongeval werd het slachtoffer nog gereanimeerd. Ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam ter plaatse, deze is in het Stationspark geland. Helaas mocht hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen.

Rond kwart voor acht kon de politie melden dat de verdachte zichzelf op het politiebureau had gemeld. Hij is aangehouden. De politie is op de Molenweg nog uren bezig geweest met sporenonderzoek.

Update woensdag 21:00 uur: De Stentor heeft gesproken met de bestuurder van het landbouwvoertuig. Hij verklaart in het artikel dat hij de fietser niet geraakt heeft en dat hij niet is doorgereden na het ongeval. De politie liet dinsdagavond op locatie weten dat ze op basis van getuigenverklaringen er rekening mee houden dat het landbouwvoertuig de fietser geraakt zou hebben en dat de bestuurder daarom als verdachte aangemerkt is. Onderzoek moet uitwijzen of daar daadwerkelijk sprake van is geweest. De bestuurder van de trekker is volgens de politie in het artikel van De Stentor woensdagmiddag na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld, omdat een verdachte maximaal 9 uur vastgehouden mag worden door de politie (m.u.v. van de nachtelijke uren) voor verhoor.


Locatie Reageren 8.173x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Gewonde bij ongeval met gekantelde brommobiel Kanaaldijk Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,2°C
NNW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier