Nieuwsarchief

Man aangehouden na wilde achtervolging door Wezep: verdachte ramt politieauto

De politie heeft maandagmiddag rond twee uur een bewoner van een woning aan de Vlasakker in Wezep aangehouden na een achtervolging. Een woordvoerder van de politie bevestigde maandagmiddag tegenover De Stentor dat de man aangehouden was nadat hij achtervolgd was door de politie. De man had een ongeldig verklaard rijbewijs maar werd rond een uur 's middags al rijdend gespot door agenten. Toen de man een stopteken kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De man zou door rood zijn gereden en ook over de stoep zijn gegaan.

Op de Wortelakker in Wezep verloor de man de controle over het stuur. Daarna heeft hij meerdere keren een politieauto met de achterkant van zijn auto geramd. De man sloeg vervolgens lopend op de vlucht en verschanste zich even later in een woning aan de Vlasakker. De politie zette de omgeving af en heeft de assistentie van de Ondersteunings Groep (OG) aangevraagd, maar nog voordat die agenten een inzet moesten doen meldde de man zich zelf bij de agenten buiten de woning. De man is vervolgens geboeid en in een politiebusje gezet, waarna hij naar het politiebureau is overgebracht.

De auto van de verdachte evenals een beschadigde politieauto zijn door de berger meegenomen. De omgeving van de woning en diverse straten er omheen waren korte tijd afgesloten met roodwitte linten. Er zijn geen gewonden gevallen.
Locatie Reageren 4.820x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
NW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier