Nieuwsarchief

Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep

De brandweer van Wezep werd dinsdagmiddag om vijf over twee gealarmeerd voor een woningbrand aan de Bremstraat in Wezep. Omdat bij de meldkamer snel duidelijk was dat het om een uitslaande brand ging, werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de brandweer van Hattem gealarmeerd werd. Bij aankomst van de brandweer van Wezep werd direct een blusactie op touw gezet aan de achterzijde van de woning: daar woedde de brand het felst. Mogelijk is de brand ontstaan in of bij een aanbouw aan de achterzijde van de woning en is de brand vanaf daar vervolgens naar binnen doorgeslagen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een naastgelegen woning liep ook rookschade op. Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Wel is de woning waar brand is uitgebroken zwaar beschadigd: de benedenverdieping is door de brand verwoest en de overige verdiepingen hebben forse rookschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners van de getroffen woningen te helpen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Tijdens het blussen van de brand is een waterleiding aan de Ruitersveldweg gebroken. Daardoor stroomden vele duizenden liters water de straat op. Vitens werd ingeschakeld om de waterleidinglekkage te verhelpen.
Locatie Reageren 3.695x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Grote uitslaande brand verwoest bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep
Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,1°C
WZW 6,5km/h
28,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier