Nieuwsarchief

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open

De laatste puntjes worden deze week op de spreekwoordelijke 'i' gezet bij de nieuwe aansluiting van de A28 van Wezep - Hattemerbroek. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de nieuwe toe- en afritten open en gaat de oude aansluiting van de A28 bij Wezep bij de Zuiderzeestraatweg definitief dicht. De afgelopen 1,5 week is er in de nachten hard gewerkt om de nieuwe toe- en afritten aan te sluiten op de snelweg. De tijdelijke barriers zijn verwijderd en er is asfalt en belijning aangebracht om de nieuwe toe- en afritten vorm te geven. Bovenop het viaduct zijn verkeersborden en bewegwijzering geplaatst, zijn detectielussen aangebracht in het wegdek en zijn geleiderails geplaatst.

Zodra de oude toe- en afritten bij Wezep afgesloten zijn, kan begonnen worden met het verwijderen van deze oude toe- en afritten zodat er ruimte gemaakt kan worden voor de nieuwe N308 die tussen de bestaande Zuiderzeestraatweg en de nieuwe afslag komt te liggen. Ook de huidige carpoolplaats moet daarvoor wijken. Volgens de informatie die nu publiekelijk beschikbaar is via Bereikbaar Gelderland zal de Zuiderzeestraatweg bij Wezep van 21 mei a.s. tot en met 14 juni afgesloten zijn voor de aanleg van de nieuwe rotonde om de 'oude' en 'nieuwe' N308 met elkaar aan te sluiten. Totdat die rotonde gerealiseerd is moet verkeer van / naar Oldebroek vanaf de nieuwe aansluiting van de A28 gebruik maken van de Rondweg in Wezep of kan het omrijden via afslag 't Harde.
Reageren 2.195x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,9°C
ZO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier