Nieuwsarchief

Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep

De brandweerkorpsen van Wezep, Zwolle en Oldebroek werden zaterdagavond rond negen uur gealarmeerd vanwege een brand aan de Waterloopweg in Wezep. Er woedde een uitslaande brand in een leegstaande schuur. De brandweer van Wezep had de brand snel onder controle, waardoor de opschaling 'middelbrand' kon worden afgeschaald naar 'kleine brand'. Naast de tankautospuit van Wezep waren ook de tankautospuit en hoogwerker van brandweer Zwolle en een waterwagen van brandweer Oldebroek opgeroepen. Alleen de waterwagen van brandweer Oldebroek heeft nog even kort assistentie verleend.

Mogelijk is er sprake van brandstichting. Er zijn vlak voor de brandweermelding enkele doffe knallen gehoord. De leegstaande schuur staat op een perceel waar supermarktketen Boni nieuwbouw gepland heeft staan. Zowel de schuur als de rietgedekte woning op het terrein staan op de nominatie om gesloopt te gaan worden en zijn ook afgezet met bouwhekken. Desondanks is er brand ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Via Gisnet.nl zijn bouwtekeningen te zien van hoe de nieuwe situatie gaat worden met de nieuwbouw van de Boni (of eventueel later Nettorama). Zie daarvoor dit pdf-document (terreininrichting, pagina 14) of dit pdf-document (beplantingsplan, pagina 7).
Locatie Reageren 3.044x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Grote uitslaande brand verwoest bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep
Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 18,0°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier