Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand verwoest bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep

De brandweer van Wezep werd donderdagochtend iets voor half tien gealarmeerd vanwege een brand in een bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep. Aanvankelijk werd gemeld dat de brand woedde bij een vatenhandel, maar bij aankomst bleek al snel dat het ging om het pand er naast. In het pand waren volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland tenminste 30 elektrische scooters aanwezig. De brand ontwikkelde zich in razendsnel tempo en zorgde ervoor dat het pand binnen een korte tijd volledig verwoest was. De brandweer zette daarom in eerste instantie ook niet meer in op het blussen van het pand zelf maar op het behoud van naastgelegen panden. Zowel de vatenhandel als een loods ernaast konden door snel ingrijpen van de brandweer behouden blijven.

De brandweer schaalde op naar GRIP 1 Zeer grote brand. Naast de brandweer van Wezep werden ook de korpsen van Wapenveld, Heerde, Hattem, Oldebroek, Zwolle, Elburg, Nunspeet en Epe ingezet bij de brand. De Logistieke Eenheid van de brandweer uit Apeldoorn kwam ter plaatse om voor catering te zorgen. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek kwam ter plaatse en heeft gesproken met zowel de medewerkers van het bedrijf als de hulpverleners.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Ten tijde van het uitbreken van de brand werd er gewerkt in het bedrijf. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Alle personeelsleden konden zich op tijd in veiligheid brengen. Door de enorme hittestraling die vrij kwam bij de brand zijn enkele auto's beschadigd geraakt. Deze liepen schade op door het smelten van kunststof onderdelen aan de auto. Ook bomen en struikgewas naast het pand en aan de overzijde van de straat raakten uitgedroogd en / of verbrand. Zelfs de bladeren van enkele struiken aan de overzijde van de weg waren zwartgeblakerd door de hittestraling.

Aanvankelijk was er geen direct gevaar voor de omgeving door de rookontwikkeling, omdat het redelijk windstil was en de rook loodrecht omhoog trok. Even later trok de wind iets aan en ging de rook wel over bewoond gebied. Toen heeft de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland gekozen om een NL Alert te versturen met het advies ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook.


Locatie Reageren 3.148x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,3°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier