Nieuwsarchief

Incontinentiemateriaal op de snelweg en bonnenregen bij vrachtwagenongeval op knooppunt Hattemerbroek

Rijkswaterstaat kreeg vrijdagmiddag in de avondspits rond tien over vijf een melding binnen dat er een vrachtwagen lading verloren was in de verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle richting de A50 naar Apeldoorn. In de zogenaamde H-baan lag het wegdek bezaaid met verpakkingen incontinentiemateriaal. De verbindingsboog vanaf Zwolle naar Apeldoorn werd afgesloten voor het verkeer. Bij aankomst van de weginspecteur van Rijkswaterstaat bleek dat er sprake was van een ongeval. Een vrachtwagen op de rechterrijstrook heeft een vrachtwagen die stilstond op de vluchtstrook geschampt, waardoor flinke schade was ontstaan en het wegdek bezaaid kwam te liggen met de luiers.

De chauffeur van de vrachtwagen met luiers verklaarde tegenover de politie dat hij op de vluchtstrook was gestopt omdat hij een gans aangereden had. Toen hij op de vluchtstrook stilstond, werd zijn combinatie geschampt door een vrachtwagen die over de rechterrijstrook reed maar te veel 'buiten de lijntjes kleurde'.

Aanvankelijk sloot Rijkswaterstaat de gehele verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle richting de A50 naar Apeldoorn af, maar omdat de linkerrijstrook vrij snel weer vrijgemaakt kon worden, kon deze weer opengesteld worden. De verbindingsboog vanaf de A28 vanaf Amersfoort richting de A50 naar Apeldoorn werd wel afgesloten.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om beide vrachtwagens te bergen. De vrachtwagen die het ongeval veroorzaakt had (door de andere vrachtwagen te schampen) had flinke schade en stond een paar honderd meter verder op de vluchtstrook. Er was onder andere schade aan de wielen en er zat een scheur in de brandstoftank waardoor er diesel lekte. De trailer van de vrachtwagen met incontinentiemateriaal raakte eveneens zwaar beschadigd.

Tijdens de berging van de vrachtwagens moest de verbindingsboog toch weer volledig afgesloten worden om zo een veilige werkruimte te maken. Rijkswaterstaat sloot de verbindingsboog af met rode kruizen op de matrixborden. Desondanks stopte de stroom met auto's en vrachtwagens niet. Toevallig passerende politieagenten van de Landelijke Eenheid zagen het massale negeren van rode kruizen en besloten om naar de ongevalslocatie te rijden om daar de bestuurders op te vangen en te voorzien van een bekeuring. In eerste instantie werden diverse bestuurders nog doorgelaten zonder bekeuring, omdat er op de DRIP bij de IJsselbrug nog stond dat er 1 rijstrook open was terwijl even verderop de rijbaan richting Apeldoorn afgesloten was. Toen de DRIP door de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat voorzien was met de mededeling dat er omgereden moest worden voor Apeldoorn, werden er wel direct boetes uitgedeeld. Uiteindelijk heeft de politie tenminste 19 boetes uitgeschreven op de locatie van het ongeval.
Locatie Reageren 1.433x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,1°C
W 6,5km/h
26,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier