Nieuwsarchief

Hattemerbroek, gemeente Hattem?

Bij de werkzaamheden aan de rotonde aan de Zuiderzeestraatweg te Hattemerbroek is bij het verplaatsen van een aantal kom borden een fout gemaakt. De bebouwde kom borden die je ziet komende vanaf Hattemerbroek lijken in gemeente Hattem te zijn geplaatst; dit zou betekenen dat gemeente Oldebroek een stuk van gemeente Hattem heeft geannexeerd.

Hoe zit het dan precies met de gemeentegrens? De satellietfoto's van Google Maps bieden uitkomst. De gemeentegrens loopt direct naast de snelweg A50. De letterlijke gemeentegrens bevindt zich tussen een slootje en de bomengrens in. Als je die denkbeeldige lijn doortrekt vind je de échte positie van de gemeentegrens.

De locatie van de bebouwde kom borden ligt dus daadwerkelijk op de gemeentegrens, ware het niet dat het nu lijkt alsof de borden in gemeente Hattem staan. Het bordje 'Welkom in gemeente Hattem' is dus in gemeente Oldebroek geplaatst. Om een lang verhaal kort te maken: het is en blijft een rare situatie en hopelijk gaan de twee gemeentes hier iets aan doen! ;)


 
Locatie 3 reacties 5.266x


Reacties (3)

Martin RotmanZondag 01 november 2009 – 20:55
Ze moeten er maar één gemeente van maken

AdolfMaandag 02 november 2009 – 11:49
Vroeger was het tot de IJsselbrug gemeente Oldebroek. Door een ruil is het toen Hattem geworden. Het grootste probleem met dit soort fouten kan zijn dat er met gladheid één klein stukje door beide gemeentes niet gestrooid wordt.

Martin RotmanMaandag 02 november 2009 – 16:22
Oldebroek.net zal dan de ambitie hebben om hetzelfde te betekenen voor de nieuwe gemeente, zoals nu alleen voor de gemeente Oldebroek.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Oudjaarsdag: zonsondergang met mist
Auto eindigt in droge sloot Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Boeren keren massaal terug met trekkers over de A28 via Wezep - Hattemerbroek richting het noorden
Het weer in Wezep
Zonnig 5,6°C
ZZO 19,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle - https://t.co/Cx2ljleZWr (foto's) https://t.co/9aJZ0L28V9
Maandag 24 februari 2020 - 06:29
@MartijnFSnl Haha uiteraard met overheidssteun. Onbeperkt toegang, alle informatie, met blauwe lampen ter plaatse kunnen gaan. Had ik dat maar. ????
Zondag 23 februari 2020 - 22:01
RT @zondagmetlubach Na voetbalplaatjes, flippo’s en fidget spinners is er een nieuwe rage onder minderjarigen: hele grote messen. Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel steekincidenten zijn? https://t.co/6fx9rYWINf. #ZondagMetLubach #MethetmesoptafelKids https://t.co/HHLkcRNX9p
Zondag 23 februari 2020 - 21:44
@leusinkquincy Opmerkelijk dat je mij dan volgt… ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:23
@Oriental__Beat Behalve dat het dan Duitsers waren. En dit is het talud van de Eilandbrug, dat heeft niet zo veel met de voormalige Zuiderzee te maken als ik goed heb. ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:21
@martinrotman Stond het allemaal nog op Picasaweb? Ik blijf het onbetrouwbaar vinden dat zulke diensten zo van de een op de andere dag stopgezet kunnen worden.
Zondag 23 februari 2020 - 20:14
In Duitsland begint het leveren van foto’s aan de pers door hulpdiensten ook al een dingetje te worden… kennelijk zelfs voor geld?! Bizar. https://t.co/kvjhozhh91
Zondag 23 februari 2020 - 20:08
Ik was vergeten om het linkje naar het fotoalbum toe te voegen bij het artikel over de weggeblazen caravan op de N50. Hierbij nog de link: https://t.co/aTFi47OEhX #servicevandezaak
Zondag 23 februari 2020 - 17:58
Helemaal koekoek daar in Zwolle ???? https://t.co/CiK7lqvCII
Zondag 23 februari 2020 - 17:55
Nieuws: Auto en MMBS voertuig botsen frontaal op de Oenerweg in Epe - https://t.co/nk5KQtQUEs (foto's) https://t.co/Uw3PPA9slq
Zondag 23 februari 2020 - 17:54