Nieuwsarchief

Hattemerbroek, gemeente Hattem?

Bij de werkzaamheden aan de rotonde aan de Zuiderzeestraatweg te Hattemerbroek is bij het verplaatsen van een aantal kom borden een fout gemaakt. De bebouwde kom borden die je ziet komende vanaf Hattemerbroek lijken in gemeente Hattem te zijn geplaatst; dit zou betekenen dat gemeente Oldebroek een stuk van gemeente Hattem heeft geannexeerd.

Hoe zit het dan precies met de gemeentegrens? De satellietfoto's van Google Maps bieden uitkomst. De gemeentegrens loopt direct naast de snelweg A50. De letterlijke gemeentegrens bevindt zich tussen een slootje en de bomengrens in. Als je die denkbeeldige lijn doortrekt vind je de échte positie van de gemeentegrens.

De locatie van de bebouwde kom borden ligt dus daadwerkelijk op de gemeentegrens, ware het niet dat het nu lijkt alsof de borden in gemeente Hattem staan. Het bordje 'Welkom in gemeente Hattem' is dus in gemeente Oldebroek geplaatst. Om een lang verhaal kort te maken: het is en blijft een rare situatie en hopelijk gaan de twee gemeentes hier iets aan doen! ;)


 
Locatie 3 reacties 5.176x


Reacties (3)

Martin RotmanZondag 01 november 2009 – 20:55
Ze moeten er maar één gemeente van maken

AdolfMaandag 02 november 2009 – 11:49
Vroeger was het tot de IJsselbrug gemeente Oldebroek. Door een ruil is het toen Hattem geworden. Het grootste probleem met dit soort fouten kan zijn dat er met gladheid één klein stukje door beide gemeentes niet gestrooid wordt.

Martin RotmanMaandag 02 november 2009 – 16:22
Oldebroek.net zal dan de ambitie hebben om hetzelfde te betekenen voor de nieuwe gemeente, zoals nu alleen voor de gemeente Oldebroek.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Scooterrijder gewond bij botsing met auto Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Fietser gewond bij ongeval met bedrijfsbusje Verlengde Kerkweg Hattemerbroek
Brandje in bos bij de Vogelzang Veldweg bij Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,8°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25