Nieuwsarchief

Voertuig te water Middeldijk

De duikploegen van brandweer Kampen en brandweer Zwolle werden donderdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een voertuig te water aan de Burgemeester Hardenbergweg vlakbij Hattemerbroek. Ter plaatse bleek een bedrijfsbusje te water te zijn geraakt.

De twee inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten. De brandweer heeft daarom ook geen inzet gedaan. Een bergingsdienst uit Hattemerbroek heeft de auto uit het water gehaald en geborgen.

De automobilist is vanaf Hattemerbroek over de Middeldijk de Burgemeester Hardenbergweg opgereden. Waarschijnlijk nam de bestuurder de bocht te snel, ging te veel corrigeren en belandde in de sloot.

Het ongeval gebeurde precies op de provinciegrens van Overijssel en Gelderland. Dat betekent dat het dus een grensgeval is tussen de twee veiligheidsregio's IJsselland en Noord-Oost Gelderland. Naar het schijnt handelt Kampen alle ongevallen in de grensgebieden nu als eerste af, in verband met de foutieve alarmering vorig jaar bij een ongeval bij Zuideinde. Daar was ook sprake van een grensgeval, waarbij door een fout drie korpsen werden gealarmeerd, waarvan een onjuist. Zodra de communicatie tussen de twee meldkamers goed is, zullen de eerste uitrukkorpsen weer worden bepaald aan de hand van wie er als eerst ter plaatse is.

Juist dat was dit keer vreemd, omdat brandweer Hattemerbroek op nog geen 4 minuten rijden van de locatie ligt, terwijl Kampen en Zwolle minstens 10 minuten nodig hadden om ter plaatse te komen. Qua duikploegen is IJsselland wel sneller, maar als het om een brandweerploeg gaat die de eerste levensreddende handelingen uit kan voeren dan was Hattemerbroek toch veel sneller.

Foto / illustratie Update vrijdag 16.15u: volgens bronnen was brandweer Hattemerbroek ten tijde van het ongeval niet in de gelegenheid om uit te rukken.


Locatie Reageren 3.986x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Weekendwerk A28 afslag Wezep-Hattemerbroek afgerond: liggers nieuw viaduct succesvol ingehesen
Brand in dak rietgedekte woning Voskuilersteeg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
NW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier