Voertuig te water Middeldijk

De duikploegen van brandweer Kampen en brandweer Zwolle werden donderdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een voertuig te water aan de Burgemeester Hardenbergweg vlakbij Hattemerbroek. Ter plaatse bleek een bedrijfsbusje te water te zijn geraakt.

De twee inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten. De brandweer heeft daarom ook geen inzet gedaan. Een bergingsdienst uit Hattemerbroek heeft de auto uit het water gehaald en geborgen.

De automobilist is vanaf Hattemerbroek over de Middeldijk de Burgemeester Hardenbergweg opgereden. Waarschijnlijk nam de bestuurder de bocht te snel, ging te veel corrigeren en belandde in de sloot.

Het ongeval gebeurde precies op de provinciegrens van Overijssel en Gelderland. Dat betekent dat het dus een grensgeval is tussen de twee veiligheidsregio's IJsselland en Noord-Oost Gelderland. Naar het schijnt handelt Kampen alle ongevallen in de grensgebieden nu als eerste af, in verband met de foutieve alarmering vorig jaar bij een ongeval bij Zuideinde. Daar was ook sprake van een grensgeval, waarbij door een fout drie korpsen werden gealarmeerd, waarvan een onjuist. Zodra de communicatie tussen de twee meldkamers goed is, zullen de eerste uitrukkorpsen weer worden bepaald aan de hand van wie er als eerst ter plaatse is.

Juist dat was dit keer vreemd, omdat brandweer Hattemerbroek op nog geen 4 minuten rijden van de locatie ligt, terwijl Kampen en Zwolle minstens 10 minuten nodig hadden om ter plaatse te komen. Qua duikploegen is IJsselland wel sneller, maar als het om een brandweerploeg gaat die de eerste levensreddende handelingen uit kan voeren dan was Hattemerbroek toch veel sneller.

Foto / illustratie Update vrijdag 16.15u: volgens bronnen was brandweer Hattemerbroek ten tijde van het ongeval niet in de gelegenheid om uit te rukken.

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Scooterrijder gewond bij botsing met auto Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Fietser gewond bij ongeval met bedrijfsbusje Verlengde Kerkweg Hattemerbroek
Brandje in bos bij de Vogelzang Veldweg bij Hattemerbroek
NNW 0,0km/h
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25