Nieuwsarchief

Voertuig te water Middeldijk

De duikploegen van brandweer Kampen en brandweer Zwolle werden donderdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een voertuig te water aan de Burgemeester Hardenbergweg vlakbij Hattemerbroek. Ter plaatse bleek een bedrijfsbusje te water te zijn geraakt.

De twee inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten. De brandweer heeft daarom ook geen inzet gedaan. Een bergingsdienst uit Hattemerbroek heeft de auto uit het water gehaald en geborgen.

De automobilist is vanaf Hattemerbroek over de Middeldijk de Burgemeester Hardenbergweg opgereden. Waarschijnlijk nam de bestuurder de bocht te snel, ging te veel corrigeren en belandde in de sloot.

Het ongeval gebeurde precies op de provinciegrens van Overijssel en Gelderland. Dat betekent dat het dus een grensgeval is tussen de twee veiligheidsregio's IJsselland en Noord-Oost Gelderland. Naar het schijnt handelt Kampen alle ongevallen in de grensgebieden nu als eerste af, in verband met de foutieve alarmering vorig jaar bij een ongeval bij Zuideinde. Daar was ook sprake van een grensgeval, waarbij door een fout drie korpsen werden gealarmeerd, waarvan een onjuist. Zodra de communicatie tussen de twee meldkamers goed is, zullen de eerste uitrukkorpsen weer worden bepaald aan de hand van wie er als eerst ter plaatse is.

Juist dat was dit keer vreemd, omdat brandweer Hattemerbroek op nog geen 4 minuten rijden van de locatie ligt, terwijl Kampen en Zwolle minstens 10 minuten nodig hadden om ter plaatse te komen. Qua duikploegen is IJsselland wel sneller, maar als het om een brandweerploeg gaat die de eerste levensreddende handelingen uit kan voeren dan was Hattemerbroek toch veel sneller.

Foto / illustratie Update vrijdag 16.15u: volgens bronnen was brandweer Hattemerbroek ten tijde van het ongeval niet in de gelegenheid om uit te rukken.


Locatie Reageren 3.542x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Automobilist verlaat plaats ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Auto's botsen op kruising Duurzaamheidstraat - Middeldijk Hattemerbroek
Een vergelijking tussen de oude oranje en nieuwe witte wegverlichting op de A50 en A28
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
ZZW 6,5km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02