Nieuwsarchief

Brandweeroefening op gemeentewerf

Het was weer maandagavond en dus was de kans groot dat het weer oefenavond was voor de brandweer. Samen met Gerrit (zie ook zijn foto's) fietsten we even naar de gemeentewerf om te kijken of daar wat te beleven was. Toen wij daar aankwamen stond het hek open en stonden er wat auto's op de zij. Dat kon maar een ding betekenen: er is een oefening!

Na even toestemming te hebben gevraagd aan de oefenleider (immers: het is geen openbaar terrein en je wilt de brandweer ook niet voor de voeten lopen) gingen wij het terrein op en en al snel kwam brandweer Hattemerbroek als eerste aan op de locatie. Achterop het terrein was een kettingbotsing ontstaan tussen drie voertuigen: een automoblist is daarbij op de zij terecht gekomen met daarop twee auto's achter.

Brandweer Oldebroek kreeg precies hetzelfde scenario voor de kiezen, zij arriveerden enkele minuten na Hattemerbroek. Diverse portieren en ramen gingen aan diggelen met het hydraulische apparatuur, waarna de 'slachtoffers' gecontroleerd en stabiel uit de wrakken konden worden gehaald.

Dit keer was het eveneens weer een oefening voor mij om een flitstechniek uit te proberen. Ik ben niet zo enorm gek van flitsen bij ongevallen en branden... allereerst worden de foto's er soms niet mooier op en ten tweede kan het hulpverleners irriteren als het donker is. De eerste vijf foto's zijn met flits gemaakt, de rest alleen met behulp van het aanwezige licht.


Locatie Reageren 3.110x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
W 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier