Nieuwsarchief

Voertuigbrand Meidoornpassage Wezep

In het hoogst bijzondere geval vandaag een aantal foto's gemaakt met mijn mobieltje. Nood breekt wet, want vrijdagavond rond vijf voor zeven werd de brandweer van Hattemerbroek opgeroepen voor een voertuigbrand bij de ABN Amro bank aan de Meidoornpassage te Wezep. Een minuut na de melding - nog voordat de brandweer arriveerde - kwamen er flinke rookwolken uit de auto. Enkele minuten later begonnen de eerste vlammen zichtbaar te worden. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit het motorcompartiment.

De brand trok veel bekijks van het winkelend publiek. Dit bracht gevaar met zich mee omdat niet direct duidelijk was wat de brandstof was van het voertuig en of er ontploffingsgevaar mogelijk was. Omstanders werden daarom door een BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) - die toevallig aanwezig was in het winkelcentrum - op ruime afstand gehouden. De brand kon snel geblust worden en de auto moet als verloren worden beschouwd.

Nogmaals: het is dit keer een uitzondering dat er mobiele foto's geplaatst worden. Op het moment van de melding was ik aan het werk in de groentewinkel en had geen cameraspullen bij mij. Ik wil mensen daarom ook niet aanmoedigen om zelf naar incidenten te gaan om foto's te maken met mobieltjes, omdat het soms gevaarlijk is en veel omstanders in sommige gevallen de hulpdiensten voor de voeten lopen. (Dat wil niet zeggen dat fotografen dat soms niet doen, maar dat terzijde ;))

Locatie 1 reactie 3.622x

Reactie (1)

Arnold van de WorpVrijdag 26 maart 2010 – 23:46
gelukkig weet je hoe je goede foto's kunt maken! en het is verder wel netjes ondanks de iPhones kleine sensor :P


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
WNW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier