Nieuwsarchief

Leddra Chapman en Lissie

Deze week stond in het teken van twee concerten: Leddra Chapman in de Melkweg op de woensdagavond en Lissie in de kleine zaal van Paradiso vrijdagavond. De eerst genoemde dame stond in het voorprogramma van Jon Allen. Ze stond in vier verschillende zalen verspreid over ons land. En waar zouden we haar van moeten kennen? Leddra heeft haar album Telling Tales een tijdje terug uitgebracht en is al meerdere keren op Radio 2 te horen geweest met haar vrolijke nummer 'Summer Song'. Na een succesvolle start in het Verenigd Koninkrijk begint ze nu haar eerste stappen te zetten op Europees vaste land.

Het concert was kort; omdat Leddra support-act was van Jon Allen speelde ze maar 6 nummers. Haar zoete maar over het algemeen Britse zangstem klonk mooi en verveelde op geen enkel moment. Dat ze een support-act was bleek wel toen de geluidsman nog niet helemaal wakker was, want een van de gitaren bleek niet helemaal goed te functioneren wat resulteerde in een aardige 'tuuuuuut'.

Na het korte optreden gaf ze fans de gelegenheid om tussen de support en de hoofd-act even met haar te praten bij haar eigen merchandise hokje. Die kans heb ik zeker aangegrepen om even mijn CD te laten signeren en met de 21-jarige Britse op de foto te gaan. Hopelijk keert Leddra binnenkort nog een keer terug want haar optreden smaakt duidelijk naar meer... we zullen rustig afwachten wat de toekomst brengen gaat!



Twee dagen later was ik weer onderweg naar Amsterdam, dit maal voor een concert van Lissie. Een artieste die het echt nog eens ver kan gaan schoppen in ons land. Nu heb ik dat al wel eens vaker op mijn site geschreven, maar de ervaring leert dat het succes van een artiest of band afhangt van de moeite die een platenmaatschappij doet om de muziek in de winkels te krijgen. Voor de folkzangeres Lissie is er nog helemaal geen promotie gedaan, want gisteren had ze haar eerste gesprek met de platenmaatschappij in Nederland... maar toch wist ze de kleine zaal van Paradiso (lees: capaciteit van 250 man) al helemaal uit te verkopen.

Het concert was mooi, intiem en vooral bijzonder toen Lissie een verzoek kreeg uit het publiek. "Would you like to sing without a microphone?" was de gedurfde vraag. Lissie antwoorde volmondig ja en gooide haar ruwe maar ijzersterke keeltje open en zorgde even voor een kippenvel moment. De diepe bass van het concert van Di-rect in de grote zaal werd compleet overstemd door het volume wat Lissie produceerde! Daarna ging de show vrij snel verder. Lissie is puur natuur, laat zich helemaal in de muziek inleven en speelt een geweldige show. Ook haar gitarist wist hoe hij zijn gitaar optimaal moest gebruiken, want de gitaarsolo's die hij speelde werden zeker gewaardeerd door het publiek. Nu is het nog wachten totdat ze airplay gaat krijgen op de radio, want ze zou zo een potentieel festival-artiest kunnen zijn!

Na het concert wilde ik graag mijn poster en CD laten signeren. Meestal gebeuren dat soort dingen bij de merchandise, maar dit keer moest de zaal snel leeg geveegd worden omdat er om 22.00u al een andere band zou spelen in dezelfde zaal als waar Lissie optrad. Daarom vertelde het vriendje van Lissie (die de T-shirts en CD's verkocht) dat ze bij haar tourbus nog wat zou rondhangen. En inderdaad, nadat wij als klein groepje (10-15 man) een tijdje hadden gewacht kwam ze inderdaad naar buiten. Het was leuk om haar even te spreken en uiteraard hoorde daar weer een foto bij (alhoewel ik er niet al te charmant op sta). Ook mijn poster en CD zijn gesigneerd (zie foto poster en foto CD).



P.s. Omdat het concert van Leddra zo kort was en omdat de lichtomstandigheden bij het concert van Lissie slecht waren heb ik bij beide concerten besloten om maar eens gewoon te genieten van de muziek in plaats van het concert door de zoeker van mijn camera te beleven. ;)


Locatie Reageren 2.663x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Amsterdam:

President Obama bezoekt Amsterdam
Maria Mena te gast bij Q-music
Startsein OV-SAAL in Amsterdam
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,0°C
ZO 7,9km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier