Nieuwsarchief

Ravage en chaos na ongeval vrachtwagen

Op de N50 bij knooppunt Hattemerbroek is dinsdagmiddag rond kwart over drie een vrachtwagen geladen met betonplaten van de weg geraakt en met de cabine in de sloot beland. De chauffeur van de wagen - een 23-jarige inwoner uit Westende - kon ongedeerd zijn cabine verlaten. De brandweer van Zwolle werd opgeroepen om met duikers ter plaatse te komen, maar die werden enkel nog ingezet voor wat hand- en spandiensten: zo moesten er onder andere drijvende buffers in het water worden gelegd vanwege brandstoflekkage.

Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt, waarna de combinatie over de weg is gaan zwiepen. Vervolgens kantelde de vrachtwagen, waardoor enkele betonplaten op de rijbaan en in de berm terecht kwamen. De cabine belandde half in de sloot.

Door de aanwezigheid van de hulpdiensten en de betonplaten op de weg werd het besluit genomen om de N50 vanaf knooppunt Hattemerbroek tot Kampen-Zuid af te sluiten voor het verkeer richting het noorden. Op de binnenwegen rondom Zwolle, Wezep, Hattem en Kampen ontstond daardoor een verkeersinfarct. Vooral bij afslag Wezep stonden er kilometerslange files tot ver richting de afslag Heerde (Kamperweg) en afslag Hattem (Keizersweg).

Een telescoopkraan en meerdere bergingswagens kwamen ter plaatse om de vrachtwagen te bergen. Dat bleek geen simpele klus: allereerst moesten de betonplaten van de weg worden gehaald en overgeladen worden op een vrachtwagen. Daarna kon een begin worden gemaakt met het 'op zijn pootjes zetten' van de vrachtwagen. Toen dat eenmaal gelukt was, moesten de wielen van de cabine vastgemaakt worden aan de kettingen die verboden waren aan een 'evenaar' die weer omhoog werd getild door de kraan. Op het moment dat de cabine in de lucht hing, kon de bergingswagen met behulp van lieren de vrachtwagen achteruit de weg op trekken. Dit alles ging met veel precisie.

Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om de schade aan het wegdek vast te stellen. Diverse aannemers assisteerden bij de opruimingswerkzaamheden. Voor de aanwezige hulpverleners was er rond kwart over zes catering en omstreeks kwart voor zeven werd de ongevalslocatie voorzien van werkverlichting. Rond kwart voor negen is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.


Locatie 2 reacties 5.513x


Reacties (2)

@weersitesWoensdag 09 maart 2011 – 06:28
Wat een prachtige opnames heb je gemaakt.
En dan moet je blijven tot het laatst :-)
Veel succes nog verder!

MarianneWoensdag 09 maart 2011 – 11:54
Mooie reportage, ga zo door.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Auto eindigt in droge sloot Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Boeren keren massaal terug met trekkers over de A28 via Wezep - Hattemerbroek richting het noorden
Drie auto's betrokken bij kopstaart aanrijding A28 Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
N 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@Gewoon_Raymond @ProRail Misschien heeft @ProRail nog wel zo’n chocolade spoorstaaf liggen? ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 20:07
@boetje100 Wat is dit dan wel?????? Ik wist niet dat er regels waren voor wat ik op mijn eigen Twitter account mag posten. Kennelijk heb ik dat gemist. ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 13:19
@joshua_josprijs @alarmermelo @Brandweeronlin1 @sanderermelo Gelukkig dat het dan een geparkeerde auto betrof… het zag er anders niet best uit.
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:19
@Brandweeronlin1 @alarmermelo Zit daar nog iemand in? Zo ja… dan vrees ik het ergste. ????
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:13
@VNOGregio De HV van Deventer was gepiept maar geannuleerd. Rijdt die nu wel weer of kon de HV van Apeldoorn toch uitrukken?
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:08