Motorrijder tegen boom bij aanrijding

Een 27-jarige motorrijder uit Hattem heeft zaterdagmiddag rond vijf uur een aanrijding gehad met een 30-jarige mountainbiker uit Hattemerbroek. Het ongeval gebeurde op de Elburgerweg bij Hattemerbroek. De fietser kwam vanuit het bos en wilde vermoedelijk de weg oversteken toen de motorrijder er aan kwam rijden. De twee kwamen in botsing met elkaar, waarbij de motorrijder met zijn voertuig de berm in schoot en een boom raakte.

Ambulancepersoneel heeft de motorrijder met behulp van politie en omstanders behandeld. Hij was wel aanspreekbaar, maar had mogelijk wel (ernstige) verwondingen. De man is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De mountainbiker kwam er op het eerste gezicht een stuk beter van af: de man was bij kennis en kon gewoon staan. Een tweede ambulance heeft deze man voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek te doen, dit omdat de mountainbiker door het ongeval niks meer wist van de gebeurtenis. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De bergingsdienst heeft omstreeks kwart over zeven de motor opgehaald, waarna de weg weer vrijgegeven kon worden.

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Scooterrijder gewond bij botsing met auto Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Fietser gewond bij ongeval met bedrijfsbusje Verlengde Kerkweg Hattemerbroek
Brandje in bos bij de Vogelzang Veldweg bij Hattemerbroek
WNW 4,7km/h
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33