Nieuwsarchief

Man zwaargewond na brand bij ernstig ongeval Stationsweg Wezep

Bij een ernstig eenzijdig verkeersongeval op de Stationsweg bij Wezep is vrijdagochtend rond kwart voor zeven een 67-jarige man uit Wezep zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde tussen de weg naar de Prinses Margriet Kazerne en de weg naar Wapenveld. Door de impact van de aanrijding met de boom vloog de auto in de brand. Een jongen uit Roemenië wist zelf uit de auto te komen. Diverse omstanders hebben de vrouw uit de auto weten te halen. De man zat echter bekneld.

De brandweer heeft direct na het ter plaatse komen getracht de brand te blussen. Toen het veilig was voor de brandweer om de man uit de auto te krijgen, zijn ze met man en macht bezig geweest om het slachtoffer te bevrijden. Door de lekkage ontvlamde de brandstof echter keer op keer, waardoor er lichtelijk paniek ontstond onder de omstanders en hulpdiensten.

De zwaargewonde man is evenals de vrouw en het kind met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Aanvankelijk werd de traumahelikopter uit Amsterdam ook opgeroepen, maar deze is niet ter plaatse geweest.

Nadat de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) de sporen van het ongeval vast heeft gelegd, kon de berger beginnen aan de bergingsklus. De auto zat vol met levensmiddelen, wat voor een flinke ravage zorgde. De brandweer van Hattemerbroek kreeg vervolgens opnieuw het verzoek om naar de ongevalslocatie te gaan, omdat er sprake was van flinke brandstoflekkage.

Omstreeks kwart voor negen werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Update 15.15u: De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren en hulp wensen van slachtofferhulp, kunnen zich bij de politie melden.


Locatie 2 reacties 9.185x


Reacties (2)

Ronald WienbeltVrijdag 01 april 2011 – 10:52
Jammer dat zo iets gebeurd, zo zie je maar, ongeluk kan ik klein hoekje zitten, ben wel benieuwd naar de oorzaak
Groet,
Ronald

A.RVrijdag 01 april 2011 – 17:34
Het is trouwens een 67 jarige man.. Altijd rot dit nieuws. Vooral als het een bekende is.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto crasht in voortuin tegen woning Zuiderzeestraatweg Wezep
Boerenprotest over de A28 langs Wezep en Hattemerbroek
Hooibalen op de A28 bij Wezep door gekantelde aanhanger
Het weer in Wezep
Helder 13,1°C
N 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@Gewoon_Raymond @ProRail Misschien heeft @ProRail nog wel zo’n chocolade spoorstaaf liggen? ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 20:07
@boetje100 Wat is dit dan wel?????? Ik wist niet dat er regels waren voor wat ik op mijn eigen Twitter account mag posten. Kennelijk heb ik dat gemist. ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 13:19
@joshua_josprijs @alarmermelo @Brandweeronlin1 @sanderermelo Gelukkig dat het dan een geparkeerde auto betrof… het zag er anders niet best uit.
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:19
@Brandweeronlin1 @alarmermelo Zit daar nog iemand in? Zo ja… dan vrees ik het ergste. ????
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:13
@VNOGregio De HV van Deventer was gepiept maar geannuleerd. Rijdt die nu wel weer of kon de HV van Apeldoorn toch uitrukken?
Dinsdag 22 oktober 2019 - 20:08