Nieuwsarchief

Man zwaargewond na brand bij ernstig ongeval Stationsweg Wezep

Bij een ernstig eenzijdig verkeersongeval op de Stationsweg bij Wezep is vrijdagochtend rond kwart voor zeven een 67-jarige man uit Wezep zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde tussen de weg naar de Prinses Margriet Kazerne en de weg naar Wapenveld. Door de impact van de aanrijding met de boom vloog de auto in de brand. Een jongen uit Roemenië wist zelf uit de auto te komen. Diverse omstanders hebben de vrouw uit de auto weten te halen. De man zat echter bekneld.

De brandweer heeft direct na het ter plaatse komen getracht de brand te blussen. Toen het veilig was voor de brandweer om de man uit de auto te krijgen, zijn ze met man en macht bezig geweest om het slachtoffer te bevrijden. Door de lekkage ontvlamde de brandstof echter keer op keer, waardoor er lichtelijk paniek ontstond onder de omstanders en hulpdiensten.

De zwaargewonde man is evenals de vrouw en het kind met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Aanvankelijk werd de traumahelikopter uit Amsterdam ook opgeroepen, maar deze is niet ter plaatse geweest.

Nadat de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) de sporen van het ongeval vast heeft gelegd, kon de berger beginnen aan de bergingsklus. De auto zat vol met levensmiddelen, wat voor een flinke ravage zorgde. De brandweer van Hattemerbroek kreeg vervolgens opnieuw het verzoek om naar de ongevalslocatie te gaan, omdat er sprake was van flinke brandstoflekkage.

Omstreeks kwart voor negen werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Update 15.15u: De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren en hulp wensen van slachtofferhulp, kunnen zich bij de politie melden.


Locatie 2 reacties 9.103x


Reacties (2)

Ronald WienbeltVrijdag 01 april 2011 – 10:52
Jammer dat zo iets gebeurd, zo zie je maar, ongeluk kan ik klein hoekje zitten, ben wel benieuwd naar de oorzaak
Groet,
Ronald

A.RVrijdag 01 april 2011 – 17:34
Het is trouwens een 67 jarige man.. Altijd rot dit nieuws. Vooral als het een bekende is.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Brand in schuur met hooibalen Zuiderzeestraatweg Wezep
Auto tolt en komt in de berm op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Gewonde bij kopstaart aanrijding trekker achterop personenauto bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33