Nieuwsarchief

CD presentatie Marike Jager Amsterdam

De nieuwe CD 'Here Comes The Night' van Marike Jager is vorige week vrijdag uitgebracht en dat werd dinsdagavond gevierd met een CD presentatie in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Begin februari was ik al in het bezit gekomen van een kaartjes en dus reisde ik dinsdagmiddag af richting de hoofdstad. Het was alweer twee jaar geleden dat ik Marike zag bij BNN That's Live en op het Because I'm A Girl-festival in Tilburg.

Omstreeks zeven uur gingen de deuren van Paradiso open en nadat ik mijn jas rustig kon afgeven bij de garderobe liep ik de trap op richting de kleine zaal. Daar bleek nog gesoundcheckt te worden en dus moesten we nog even wachten. Terwijl een vrouw van de merchandise druk bezig was met het uitstallen van de CD's en Vinyl platen van Marike, raakte ik aan de praat met een andere liefhebber van de muziek van Marike.

Zo ging de tijd redelijk snel voorbij en rond een uurtje of acht, toen de zaal al flink volgelopen was, kwam Marike met haar tweekoppige band op het podium. En daar klonken de eerste akkoorden van haar nieuwe album, terwijl op de achtergrond een van spiegels / glas gemaakt logo met de initialen van M - Marike Jager - J werd verlicht.
Het tempo zit er goed in. De liedjes van het nieuwe album komen een voor een voorbij en dat in een goede variatie tussen up-tempo en de wat langzamere nummers. 'Listen To Your Baby' bijvoorbeeld, een nummer waarin Marike duidelijk laat merken wie de touwtjes in handen heeft. Er komen zoals altijd bij concerten van muzikanten de nodige verhalen voorbij. Zo vertelt Marike dat ze vroeger onder druk van haar vriendjes in de winkel snoep in zakjes deed terwijl het al afgewogen was. Een mooi bruggetje naar het aanstekelijke nummer 'Break The Law', waarin het over bankovervallers gaat. "Maar zo ben ik niet hoor!" zegt ze nog even onschuldig er achter aan.
Het lijkt wel alsof ze bij het uitstippelen van de tour van Marike ook goed hebben nagedacht over het licht. Zoals bij 'Faster' waarbij Marike een krakende telefoonstem produceert door door een hoorn van een telefoon te zingen. Of bij 'Don't Erease Me', een nummer over het ontvrienden op internet en de daaruit voortvloeiende psychoses bij sommige mensen die het wel heel zwaar opnemen. De kleine lampjes op het podium verspringen van de drummer naar de collega gitarist en weer naar Marike. Een prachtig lichtspel waar ook de nodige foto's uit komen.
Zoals verwacht sluit Marike de avond (vóór de toegift) af met 'Here Comes The Night', het nummer wat natuurlijk het einde van het concert aankondigt en het begin van de nacht. Na de laatste noten gaat Marike met haar twee kompanen van het podium af en na een minuut hard klappen komen ze weer terug voor een toegift (wie had dat gedacht?! ;)). Een bedankje naar de belangrijke mensen om Marike heen en een zwaai en kus richting Marike's nichtje volgen, waarna we de goude ouwe 'She Only Knows' nog te horen krijgen waarvoor Marike achter het keyboard kruipt.

Na het concert verschijnt Marike bij de merchandise om nog wat handtekeningen uit te delen aan de liefhebbers van haar muziek. Opeens verschijnen er allemaal bekende gezichten voor Marike. Haar familie, vrienden, bekenden. Erg leuk om eens te zien hoe close zulke mensen allemaal zijn. Zelfs ex-cultuur minister Plasterk was aanwezig om naar de muziek te luisteren.

Het blijkt dat het half 10 was en de tourmanager van Marike begint wat zenuwachtig te worden. Ze ziet mij staan en zegt: "Hup, gooi jezelf er voor! Anders ben je straks te laat! ;)" Een beetje tegen mijn doen in prop ik mijzelf even tussen de familie van Marike om een handtekening te scoren. Wat ongemakkelijk, want het lijkt zo opdringerig. Gelukkig komt het wel goed en blijkt Marike gewoon nog de aardige en spontane Marike te zijn van twee jaar terug.

Met een handtekening op de CD en een poster rijker vertrek ik weer richting Wezep. Ja, dit was toch echt een van de leukere concerten in tijden. Misschien dat ik over een paar weken in Hedon in Zwolle nog maar eens moet gaan, want het is het geld zeker waard.

Het album 'Here Comes The Night' kopen op CD of Vinyl? Check MarikeJager.nl


Locatie Reageren 3.727x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Amsterdam:

President Obama bezoekt Amsterdam
Maria Mena te gast bij Q-music
Startsein OV-SAAL in Amsterdam
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,9°C
N 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier