Nieuwsarchief

Brandweer oefent voor wedstrijden

Over enkele dagen strijden de wedstrijdploegen van de brandweerkorpsen Hattemerbroek en ASK weer voor de eerste plaatsen tijdens de provinciale brandweerwedstrijden in Harderwijk. Tijdens de generale repetitie moesten de twee ploegen dinsdagavond een binnenbrand met slachtoffers bestrijden.

De brand werd bij de meldkamer gemeld bij een woning aan de Hanesteenseweg te Hattemerbroek. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleek dat er een persoon op het dak zat en een nog onbekend aantal mensen zich in de woning bevonden. De bevelvoerder van Hattemerbroek schaalde onderweg al op naar middelbrand (2de tankautospuit voor de waterwinning) toen hij hoorde dat er vlakbij de woning een andere woning stond met een rieten dak. De bevelvoerder van de ASK schaalde pas later op. Beide ploegen waren vlot met het bestrijden van de brand en bijna alle slachtoffers konden worden gered, op één na die over het hoofd werd gezien.

Wie de brandweer van de ASK en korps Hattemerbroek zaterdag wil komen aanmoedigen kan 's ochtends vroeg naar Harderwijk afreizen. De ploeg van Hattemerbroek zal als tweede ploeg aantreden rond kwart over acht. Publiek kan de locatie van de TAS-HD baan krijgen bij de kazerne van Harderwijk.

Locatie Reageren 3.148x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Zonnig 7,7°C
N 16,2km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier