Nieuwsarchief

Busje ter water bij ongeval Kanaaldijk Heerde

Bij een ongeval aan de Kanaaldijk te Heerde is woensdag aan het einde van de ochtend een bedrijfsbusje te water geraakt. De bestuurster van de Audi reed achter een vrachtwagen aan en wilde kijken of er een inhaalmogelijk zou zijn. De tegemoetkomende bestuurder in het busje zag de Audi naderen maar ging er vanuit dat die weer terug zou gaan. Toen bleek dat dat niet gebeurde schampten de twee voertuigen elkaar en raakte de chauffeur in het busje in een uitwijkpoging te water.

Het bedrijfsbusje kwam op de zijkant in het water terecht en bleef half liggen op de oever. De bestuurder kon het voertuig min of meer droog verlaten. De inzittenden van de Audi zijn alle drie met de schrik vrijgekomen. Bij het schampen van de twee voertuigen is het linkervoorwiel van de Audi naar binnen geklapt, waarbij de bestuurster geluk heeft gehad dat ze niet bekneld is komen te zitten.

De brandweer van Heerde werd opgeroepen om met een duikteam ter plaatse te komen. Ook Wapenveld werd opgeroepen, maar die hebben uiteindelijk geen inzet gedaan. Het bergingsbedrijf is met twee voertuigen ter plaatse gekomen om het busje uit het water te kunnen halen. De duikers van de brandweer zijn het water nog in geweest om allerlei gereedschappen uit het water te vissen. Beide voertuigen zijn flink beschadigd en vermoedelijk zijn ze dan ook total-loss. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, wat toch als iets positiefs mag worden genoemd bij dit ongeval.

Locatie Reageren 2.227x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

80-jarige fietser overleden na aanrijding Molenweg Heerde
Fietser zwaargewond bij ongeval op de Molenweg in Heerde
Forse schade bij aanrijding met een edelhert op de Kamperweg bij Heerde
Het weer in Wezep
Zonnig 29,7°C
NO 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03
@pieter_baas 120km/h (na 19.00u), voorheen 130km/h. Ik reed in echte kilometers ±125-130km/h (op de snelheidsmeter is dat 130-135km/h) ongeveer denk ik. Auto’s voor mij zullen als ik het inschat zo’n 105-115km/h gereden hebben, sowieso onder de Vmax.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:48
@pieter_baas Groot licht gebruik ik ook liever niet, uiterst middel en inderdaad intimiderend soms. Maar als je goed spiegelt, is het overduidelijk dat er verkeer aan komt. Die auto’s hadden al lang en breed op rijstrook 2 moeten zitten, dan hoef je niet te schrikken.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:44
@dicktheboss Klopt, wachtte totdat alles achter mij weg was om dan naar rechts te gaan. Alleen die quad en BMW had ik vanaf links niet op mijn kruising verwacht (ze reden rondjes op dat stuk zag ik later op de dashcam terug).
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:38