Busje ter water bij ongeval Kanaaldijk Heerde

Bij een ongeval aan de Kanaaldijk te Heerde is woensdag aan het einde van de ochtend een bedrijfsbusje te water geraakt. De bestuurster van de Audi reed achter een vrachtwagen aan en wilde kijken of er een inhaalmogelijk zou zijn. De tegemoetkomende bestuurder in het busje zag de Audi naderen maar ging er vanuit dat die weer terug zou gaan. Toen bleek dat dat niet gebeurde schampten de twee voertuigen elkaar en raakte de chauffeur in het busje in een uitwijkpoging te water.

Het bedrijfsbusje kwam op de zijkant in het water terecht en bleef half liggen op de oever. De bestuurder kon het voertuig min of meer droog verlaten. De inzittenden van de Audi zijn alle drie met de schrik vrijgekomen. Bij het schampen van de twee voertuigen is het linkervoorwiel van de Audi naar binnen geklapt, waarbij de bestuurster geluk heeft gehad dat ze niet bekneld is komen te zitten.

De brandweer van Heerde werd opgeroepen om met een duikteam ter plaatse te komen. Ook Wapenveld werd opgeroepen, maar die hebben uiteindelijk geen inzet gedaan. Het bergingsbedrijf is met twee voertuigen ter plaatse gekomen om het busje uit het water te kunnen halen. De duikers van de brandweer zijn het water nog in geweest om allerlei gereedschappen uit het water te vissen. Beide voertuigen zijn flink beschadigd en vermoedelijk zijn ze dan ook total-loss. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, wat toch als iets positiefs mag worden genoemd bij dit ongeval.

Meer recent nieuws uit Heerde:

Scooterbestuurder zwaargewond bij ongeval Molenweg Heerde
Loodsen met oldtimers behouden bij felle schuurbrand Eperweg Heerde