Nieuwsarchief

Vrachtwagen met kippen kantelt op A28

Een vrachtwagen geladen met kippen is woensdagmiddag op de verbindingsboog van de A28 naar de N50 bij knooppunt Hattemerbroek gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half twee in de middag. De vrachtwagen is mogelijk met een te hoge snelheid de bocht in gegaan en is daarbij in de berm terecht gekomen. Na een stuurcorrectie is de combinatie gaan slingeren waarbij de aanhanger op zijn kant terecht kwam. Een deel van de kippen wist uit de vrachtwagen te ontsnappen en zette het op het lopen. Een ander deel van de kippen overleefde de tocht naar het slachthuis helaas niet. De bestuurder van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven.

De politie, brandweer, bergingsbedrijf Stouwdam, Rijkswaterstaat, Salvage Transport Incident (STI) en reinigingsbedrijf Van der Kolk kwamen ter plaatse. Nadat de verbindingsboog afgesloten was kon de berger bezig met de takelklus. Eerst werden alle kratten met kippen voorzichtig uit de wagen gehaald, zodat deze overgeladen konden worden. Daarna werden de resterende levende kippen verzameld. Vervolgens kon met behulp van een kraan de aanhangwagen weer rechtop worden gezet. Ondertussen was de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) bezig met een sporenonderzoek.

Nadat de resterende kippen van de weg waren gehaald kon met een ZOAB-cleaner het wegdek worden gereinigd. De berger heeft onder begeleiding van een politievoertuig de vrachtwagen-combinatie afgevoerd naar verzorgingsplaats Zalkerbroek, enkele kilometers verderop. Vanaf daar werd de aanhanger verder vervoerd.

De verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de N50 richting Kampen was tot ongeveer zeven uur afgesloten voor het verkeer. Door de afsluiting ontstond er korte tijd een file op de A28 vanaf Zwolle-Zuid tot aan het knooppunt. Verkeer kon omrijden via afslag Wezep (A28) of afslag Hattem (A50).


Locatie Reageren 4.639x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Een vergelijking tussen de oude oranje en nieuwe witte wegverlichting op de A50 en A28
Werkzaamheden aan verlichting A28 begonnen: de verandering in beeld
Het weer in Wezep
Regen 7,7°C
WZW 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Kopstaart aanrijding Stationsweg Wezep ter hoogte van de kruising met de Kerkweg. De bestuurder van de voorste auto is voor controle/behandeling mee met de ambulance naar het ziekenhuis. Er was wat verkeershinder, inmiddels is de weg weer vrij. Beide voertuigen lichte schade. https://t.co/iaajrRISYo
Donderdag 21 oktober 2021 - 13:56
[Politie 13:18.47] Aanrijding letsel Stationsweg Wezep
Donderdag 21 oktober 2021 - 13:18
@EdAldus Ze zullen jou vast wel een kijkje laten nemen. En als er een afzetting is met linten zie je vaak van daar buiten ook aardig wat. Bij daglicht denk ik het beste moment om eens te kijken naar schadesporen?
Donderdag 21 oktober 2021 - 05:21
Ga je zo de weg op? Pas dan goed op onderweg voor omgewaaide bomen en afgebroken takken. De meldingen van stormschades hier in de regio (en vooral landelijk) nemen flink toe inmiddels. Forse windstoten kunnen voor flinke schade zorgen. https://t.co/AgmoZapn4s
Donderdag 21 oktober 2021 - 04:05
RT @POL_Zwolle AANHOUDING!! Begin van deze avond heeft een ondersteuningsgroep van de politie, een 44-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval op de Kruidvat, die gisteren plaatsvond in de wijk Holtenbroek. ^ME
Woensdag 20 oktober 2021 - 23:04
RT @MeteoWard Nieuwe beelden van de #tornado in 's-Heerenberg (Gelderland - NL). Rotatie mooi te zien. © Sascha Jolink #onweer https://t.co/WwXI7t3YKR
Woensdag 20 oktober 2021 - 20:27
RT @PascalBosveld Windhoos zojuist gespot boven Elten. Windhoos is ongeveer 1 minuut aan de grond geweest. @StormchaserNL @weermanreinier https://t.co/589oabVmcJ
Woensdag 20 oktober 2021 - 18:58
@Riekelien Met dat laatste is zeker rekening gehouden, in de beginuren zijn er zeker geen foto’s van het voertuig gepubliceerd gezien de heftigheid van de aanrijding en de eventuele afloop ervan. De auto was zover ik verder wist grotendeels geschoond van persoonlijke eigendommen.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:46
@WimWesterink @Arno_nurse Maar waarom zou dat geen nieuwswaarde kunnen hebben? Er is sprake van een groot maatschappelijk probleem in het verkeer. Dat die fles aanwezig is, wil niet zeggen dat het gebruikt is, maar zou het in zijn geheel voor particulieren verboden moeten zijn om te vervoeren?
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:44
@PdDenekamp Ik denk dat je de column (subjectief) en de artikelen (journalistiek) los van elkaar moet zien.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:14