Nieuwsarchief

Vrachtwagen met kippen kantelt op A28

Een vrachtwagen geladen met kippen is woensdagmiddag op de verbindingsboog van de A28 naar de N50 bij knooppunt Hattemerbroek gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half twee in de middag. De vrachtwagen is mogelijk met een te hoge snelheid de bocht in gegaan en is daarbij in de berm terecht gekomen. Na een stuurcorrectie is de combinatie gaan slingeren waarbij de aanhanger op zijn kant terecht kwam. Een deel van de kippen wist uit de vrachtwagen te ontsnappen en zette het op het lopen. Een ander deel van de kippen overleefde de tocht naar het slachthuis helaas niet. De bestuurder van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven.

De politie, brandweer, bergingsbedrijf Stouwdam, Rijkswaterstaat, Salvage Transport Incident (STI) en reinigingsbedrijf Van der Kolk kwamen ter plaatse. Nadat de verbindingsboog afgesloten was kon de berger bezig met de takelklus. Eerst werden alle kratten met kippen voorzichtig uit de wagen gehaald, zodat deze overgeladen konden worden. Daarna werden de resterende levende kippen verzameld. Vervolgens kon met behulp van een kraan de aanhangwagen weer rechtop worden gezet. Ondertussen was de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) bezig met een sporenonderzoek.

Nadat de resterende kippen van de weg waren gehaald kon met een ZOAB-cleaner het wegdek worden gereinigd. De berger heeft onder begeleiding van een politievoertuig de vrachtwagen-combinatie afgevoerd naar verzorgingsplaats Zalkerbroek, enkele kilometers verderop. Vanaf daar werd de aanhanger verder vervoerd.

De verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de N50 richting Kampen was tot ongeveer zeven uur afgesloten voor het verkeer. Door de afsluiting ontstond er korte tijd een file op de A28 vanaf Zwolle-Zuid tot aan het knooppunt. Verkeer kon omrijden via afslag Wezep (A28) of afslag Hattem (A50).


Locatie Reageren 4.056x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Oudjaarsdag: zonsondergang met mist
Auto eindigt in droge sloot Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Boeren keren massaal terug met trekkers over de A28 via Wezep - Hattemerbroek richting het noorden
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,7°C
ZZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
RT @polnw_oldebroek Gisteravond zijn er tussen 20.30 uur en 23.00 meerdere auto's vernield op de Kerkweg te Wezep. Oa aftrappen zijspiegels en ingooien achterraam. Vandaag doen we oa buurtonderzoek. Heeft u nog informatie voor ons? Bel aub 09098844. https://t.co/pNxlQpxnLQ
Vrijdag 24 januari 2020 - 11:52
Nieuws: Opnieuw poging brandstichting auto in Zwolle - https://t.co/L7XZDVf1l1 (foto's) https://t.co/NVDH60zxat
Vrijdag 24 januari 2020 - 09:59
Nieuws: Twee gewonden bij forse aanrijding N795 Eperweg Nunspeet - https://t.co/8l28aYxlXY (foto's & video) https://t.co/nJCSTqLVyA
Vrijdag 24 januari 2020 - 09:37
Twee gewonden bij een forse aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfsbus op de kruising van de Eperweg met de afrit van de A28 bij Nunspeet. https://t.co/VkbCNAkHre
Vrijdag 24 januari 2020 - 07:58
@arjenfiks Ja, dat gevoel had ik ook al. Hoog viva-forum gehalte ???? hehe
Donderdag 23 januari 2020 - 21:27
Gelukkig enkel wat anonieme reaguursels op Dumpert. Het is weer makkelijk oordelen vanaf de zolderkamer. Ondertussen is het wel een van de best bekeken video’s bij mij sinds 2011. Men kijkt het dus kennelijk wel graag. Oh de ironie. ????
Donderdag 23 januari 2020 - 19:23
Ah, prachtig. Een video uit 2011 met gladheidsperikelen in Wezep is weer opgedoken op Dumpert. Iedereen over de zeik daar. Want ‘wij deden niks’. Koekoek. We stonden te waarschuwen, hadden de politie gebeld en gaan niet ons eigen leven in gevaar brengen. ????
Donderdag 23 januari 2020 - 19:22
RT @Insp_Jacco Mooie dag geweest, met fotograaf @Stefanuzz op pad geweest voor een item over #koperdiefstal. Inmiddels gaat zonnetje onder. Auto wegbrengen en door naar huis. #werkenbijprorail #prorail https://t.co/dhEqax9xBn
Donderdag 23 januari 2020 - 16:48