Nieuwsarchief

Vrachtwagen met kippen kantelt op A28

Een vrachtwagen geladen met kippen is woensdagmiddag op de verbindingsboog van de A28 naar de N50 bij knooppunt Hattemerbroek gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half twee in de middag. De vrachtwagen is mogelijk met een te hoge snelheid de bocht in gegaan en is daarbij in de berm terecht gekomen. Na een stuurcorrectie is de combinatie gaan slingeren waarbij de aanhanger op zijn kant terecht kwam. Een deel van de kippen wist uit de vrachtwagen te ontsnappen en zette het op het lopen. Een ander deel van de kippen overleefde de tocht naar het slachthuis helaas niet. De bestuurder van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven.

De politie, brandweer, bergingsbedrijf Stouwdam, Rijkswaterstaat, Salvage Transport Incident (STI) en reinigingsbedrijf Van der Kolk kwamen ter plaatse. Nadat de verbindingsboog afgesloten was kon de berger bezig met de takelklus. Eerst werden alle kratten met kippen voorzichtig uit de wagen gehaald, zodat deze overgeladen konden worden. Daarna werden de resterende levende kippen verzameld. Vervolgens kon met behulp van een kraan de aanhangwagen weer rechtop worden gezet. Ondertussen was de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) bezig met een sporenonderzoek.

Nadat de resterende kippen van de weg waren gehaald kon met een ZOAB-cleaner het wegdek worden gereinigd. De berger heeft onder begeleiding van een politievoertuig de vrachtwagen-combinatie afgevoerd naar verzorgingsplaats Zalkerbroek, enkele kilometers verderop. Vanaf daar werd de aanhanger verder vervoerd.

De verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de N50 richting Kampen was tot ongeveer zeven uur afgesloten voor het verkeer. Door de afsluiting ontstond er korte tijd een file op de A28 vanaf Zwolle-Zuid tot aan het knooppunt. Verkeer kon omrijden via afslag Wezep (A28) of afslag Hattem (A50).


Locatie Reageren 5.454x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Weekendwerk A28 afslag Wezep-Hattemerbroek afgerond: liggers nieuw viaduct succesvol ingehesen
Brand in dak rietgedekte woning Voskuilersteeg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Regen 8,4°C
ZZO 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier