Nieuwsarchief

Ongevallen door gladheid op kruising Stationsweg

Op de kruising van de Stationsweg met de Industrieweg in Wezep zijn maandagochtend twee ongevallen en diverse bijna-ongevallen gebeurd door de gladheid. Omstreeks tien voor half elf reed een automobilist komende vanaf de Industrieweg een tuin in nadat hij door de gladheid niet kon remmen en rechtdoor schoot het kruispunt over. De haag die op de erfgrens staat raakte door het ongeval beschadigd. De auto liep enkel wat krasjes op. De bestuurder van het voertuig kwam met de schrik vrij.

De Industrieweg bleek enorm glad te zijn; in de tijd dat wij (Gerrit, ik en enkele omstanders) aan het wachten waren op het bergingsbedrijf deden zich enkele bijna-ongevallen door. Zo waren er onder andere enkele personenauto's die op het laatste moment al slippend tot stilstand kwamen. Maar ook een vrachtwagen vanaf de aardappelfabriek kon niet op tijd stil komen te staan voor het kruispunt. Het geluk was dat er op dat moment op de Stationsweg geen verkeer reed, want anders was er waarschijnlijk een ernstig ongeval gebeurd.

Ondanks dat wij de automobilisten aan het waarschuwen waren, deed het onvermijdelijke zich toch voor om half twaalf: een automobilist komende vanaf de Industrieweg kwam met een te hoge snelheid aangereden, kon niet meer remmen en botste zijdelings op een auto die vanaf de Stationsweg kwam aangereden. Beide automobilisten en een inzittenden kwamen met de schrik vrij, er was enkel sprake van flinke blikschade. De politie werd direct gebeld omdat er gelijk een file ontstond en er niemand was om het verkeer te regelen. Desondanks kwam de politie (volgens sommige veel te laat) pas na ruim een kwartier ter plaatse. Het verkeer werd tot dat beide voertuigen geborgen werden geregeld door omstanders.

Vanuit de gemeente kwam het bericht dat er de hele nacht gestrooid was, maar volgens omwonenden van de Industrieweg is er tijdens de ochtenduren geen enkele strooiwagen meer langs geweest. Dat de gemeente strooit tijdens de nacht is logisch, maar het gevaar is dat het ijs wat door de pekel smeltwater wordt, na enkele uren weer bevriest. Daarom is constant strooien ook belangrijk. De gemeente kwam pas tegen kwart over twaalf langs met een strooiploeg, terwijl om half elf al bekend was dat er sprake was van een spekgladde weg.
Foto / illustratie Zie ook de foto's van Gerrit van de Streek.


Locatie 11 reacties 6.260x

Reacties (11)

jannesMaandag 19 december 2011 – 15:37
Was maandag om 6.00 uur al spiegelglad er was niet gestrooid terwijl er zaterdagochtend om 05.30 uur een strooiwagen reed met een temperatuur van + 2.5 graden (maar ja dat is weekendtoeslag !!)

EricMaandag 19 december 2011 – 16:07
Beetje jammer van die lachende persoon op de video! Hopelijk maakt ie dit zelf eens een keer mee als bestuurder; eens kijken of ie het dan ook nog zo leuk vindt.
Vind het strooibeleid van de gemeente in een situatie als van vanmorgen behoorlijk laakbaar. Nu was het nog blikschade en een paar onschuldige 'schuivers'. Wat als er inderdaad meer verkeer op de Stationsweg had gereden, om nog maar te zwijgen over (brom)fietsers?!

ElckieMaandag 19 december 2011 – 16:07
Of er nou gestrooid is of niet, als het zo glad is rij je toch niet zo hard op een kruispunt af!!!! Echt zielig van al die automobilisten die haast hebben, je zet er ook anders leven mee op het spel.

EricMaandag 19 december 2011 – 18:07
Zie ik op de laatste foto van Gerrit dat ze met 2 man in die strooiwagen zitten. Wel gezellig natuurlijk, maar vanuit bedrijfseconomisch perspectief compleet van de zotte. Volgend jaar maar weer een belastingverhoginkje?

Esther Maandag 19 december 2011 – 20:22
De toestand was niet alleen op de Industrieweg/Stationsweg zeer slecht. Op de Zuiderzeestraatweg, Rondweg en de Noordsingel was het ronduit erbarmelijk! Zelfs vanmiddag was het daar op sommige plekken nog steeds spekglad. Gewoonweg schandalig en levensgevaarlijk!
Denk dat er vannacht/vandaag helemaal niet gestrooid is............................ zullen onze ambtenaren wel 'vergeten' zijn!

Bianca BreenMaandag 19 december 2011 – 20:28
Inderdaad is het strooibeleid hier erg laakbaar. Vanmorgen zaten er op de rotonde ook al 2 achter op elkaar en diverse glijpartijen gezien op de rotonde. (ook vrachtwagens: levensgevaarlijk!)Het was toch gisteravond al op het nieuws dat dit zou gaan gebeuren? Hoorde van collega's dat omliggende gemeenten het wel voor elkaar hadden. Hoe kan dat nou?

Jan Maandag 19 december 2011 – 20:41
reactie op eric
kijk jij eerst het filmpje nog eens goed na
dan kun je zien dat deze bestuurder ,( die net 500 m voor de kruising is ingelicht door een mede poolse bestuurder dat er een andere bestuurder in de haag staat ) , bijna tot niet remt en volgens ons wou hij voor de camera ff laten zien wat hij al wel niet kan,
ps die man op de achtergrond lachte van geluk , dat hij niet mosdood was gereden .
tuurlijk is het belachelijk dat de gemeente hier niet strooid ,

MoniqueMaandag 19 december 2011 – 20:42
Wat Esther zegt op de rondweg en Noordsingel erg slecht.
Wat denk je van de schoolgaande jeugd naar Agnieten College??
Heb er verschijnenden onderuit zien gaan.
Gisteravond werd er al gewaarschuwd voor gladheid, dan ga je toch ook in de ochtend strooien als het verkeer en fietsers op gang komen?
En wat betreft hard rijden, ja, je hebt er altijd mensen bij die niet willen luisteren, maar ik reed vanmorgen zelf erg zachtjes, maar bij het remmen gleed ik nog door.
Erg slecht van de gemeente!!
Zwolle was vanmorgen erg goed begaanbaar.

DennisWoensdag 21 december 2011 – 23:27
Topfilmpje.....
Vooral blijven filmen en niet de medemens waarschuwen. Na krap 4 minuten film zie ik op 50 meter van het kruispunt iemand een gebaar maken, tja dan is remmen al te laat.
Tipje mijnerzijds, volgende keer aan de andere kant waarschuwen, en iets minder hahaha hohoho
Als het echt goed fout was gegaan had je er dan ook nog om kunnen lachen?

RonaldDonderdag 22 december 2011 – 13:11
hahahahaha iedere automobilist is verantwoordelijk voor zijn eigen rijgedrag

BerendDonderdag 22 december 2011 – 20:42
Los van het feit dat er totaal niet gestrooid is in Wezep (ook niet bij het viaduct van de Bovenheigraaf) en dat jullie daar melding van maken (heel goed) toch even het volgende: daar waar jullie stonden te zwaaien was aan het eind van de verkeersgevaarlijke situatie. Helemaal met Dennis eens: de volgende keer bij het begin van de gladde wegsituatie gaan staan, dan kunnen weggebuikers nog wel optijd reageren. En de zogenaamde opvallende hessen, zijn over een afstand van 75 tot 100 meter echt niet zo opvallend, zeker niet als je niet midden op de weg staat, maar langs de kant van de weg tegen de struiken aan. Als je ervoor kiest om medeweggebruikers te gaan waarschuwen, maakt het niet uit of dat maar anderhalf uur duurt, daar kies je dan zelf voor. Dat is ter plaatse hulp bieden aan je medemens. Jouw excuus naar Dennis met de vraag of hij daar anderhalfuur wil staan is wel heel erg slapjes. Je stond daar toch ook al met 2 personen om sensationele filmpjes te maken?


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 11,7°C
N 11,2km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier