Nieuwsarchief

Veel schade na plofkraak geldautomaat in winkelcentrum

Onbekenden hebben zaterdagochtend vroeg rond tien over vijf een plofkraak gepleegd op de geldautomaat naast de Trekpleister aan de Clematisstraat in Wezep. Het beveiligingsbedrijf en de politie werden om 05:14u gealarmeerd. De daders waren toen in een snelle auto al gevlucht en zijn ontkomen aan de politie.

Ter plaatse bleek dat het pand flink ontzet was door de explosie. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van explosieven of is het pand vol gelopen met gas. Een deel van de muur is naar buiten toe gedrukt en een raam is kapot gevallen. De restanten van de geldautomaat zijn door de explosie tot vijftig meter van het pand vandaan gevlogen.

Een grijze Volkswagen personenauto is door de daders achter de hand gehouden voor wanneer de plofkraak geen succes was. Vermoedelijk zou de auto gebruikt zijn om de gevel dan te rammen. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. Volgens de politie is de auto afkomstig van een diefstal uit het westen van het land. De omliggende politieregio's werden vrij snel ingelicht en even later werd de auto gespot tussen Amersfoort en Amsterdam op de A1. De auto reed met zeer hoge snelheid, waardoor de politie de daders niet te pakken konden krijgen. Bij de zoekactie is ook een helikopter ingezet van het KLPD.

De technische recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de plofkraak. De omgeving tussen de supermarkten Plus en Lidl was enige uren afgesloten. Rond acht uur 's ochtends is een gedeelte weer vrijgegeven voor het winkelend publiek.

Door de enorme kracht van de explosie heeft de drogisterij Trekpleister flinke schade opgelopen. Een aantal stellingen in het pand met make-up is omgevallen, waardoor honderden make-up artikelen kapot gevallen zijn op de vloer. Ook elders in het pand is schade aan o.a. het plafond en de muren.

Bij de politie is nog onbekend hoeveel geld buit gemaakt is. Bij andere kraken in de regio de afgelopen maanden schijnen(/t) er ook (een) zwarte Audi('s) gebruikt te zijn. Of deze plofkraak in verband staat met andere kraken is nog onbekend.


Locatie Reageren 7.419x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 9,4°C
N 28,8km/h
11,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier