Nieuwsarchief

Schuurbrand Marga Klompestraat Wezep

De brandweer van Hattemerbroek kreeg zondagochtend om tien voor half negen een melding binnen van een schuurbrand bij een woning aan de Marga Klompestraat in Wezep. De uitbouw stond bij aankomst van de brandweer al in de brand. Door snel handelen van de brandweer kon worden voorkomen dat de schuur van de buren ook volledig afbrandde.

De uitbouw van de schuur bestond uit onder andere plastic golfplaten. De vlammen sloegen echter door in de spouwmuur, waardoor de brandweer genoodzaakt was veel water in de muur te spuiten.

Nadat de brand onder controle was, heeft de brandweer nog nageblust. Een brandkraan was door de vorst moeilijk te bereiken, omdat de putdeksel vastgevroren was. Omdat er nu geen noodzaak meer was om snel te handelen heeft de brandweer met een emmer heet water de put los weten te krijgen. In het geval dat er direct water nodig is, kan de brandweer met behulp van een flinke hamer de deksel in een keer stuk slaan.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een tweetal waxinelichtjes die in een emmer zijn gezet tegen de kou. De waxinelichtjes zorgden er voor dat de temperatuur boven nul bleef.


Locatie 1 reactie 3.822x

Reactie (1)

jan toebastZondag 13 januari 2013 – 18:41
Brandweer was super snel ter plaatste zodat het vuur zich niet verder kon uitbreiden top mannen!


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 7,9°C
N 17,6km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier